Νίκος Στεφανής: «Δεν είναι αυτή την στιγμή η ώρα να παίζουμε ούτε με τις λέξεις, ούτε με το φόβο, ούτε με τον πανικό

Νίκος Στεφανής: «Δεν είναι αυτή την στιγμή η ώρα να παίζουμε ούτε με τις λέξεις, ούτε με το φόβο, ούτε με τον πανικό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Η Σάμος εξακολουθεί να μην έχει θετικό δείγμα για κορωνοϊό, γίνονται τα πάντα από πλευράς προσωπικού του Νοσοκομείου για την πιθανή αντιμετώπιση κρουσμάτων. Την Πέμπτη (02/04) θα σταλούν εκ νέου δείγματα για ανάλυση στην Αθήνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Υπάρχει μια αγωνία στον πληθυσμό και κυκλοφορούν πολλά «σενάρια» και προβλέψεις, σχετικά με το αν υπάρχουν ή όχι κρούσματα.

«Εμείς κόντρα στις προβλέψεις πιστεύουμε ότι θα τους ξεφύγουμε και ότι θα καταφέρουμε να μην δώσουμε την χαρά να έχουμε θετικό δείγμα. Βέβαια να ξέρουμε ότι δεν απέχουμε πολύ, όταν όλη η χώρα γεμίζει, είναι φυσικό επόμενο. Μπορεί να το έχουμε ήδη εδώ και αυτό να καλλιεργείται και σε λίγες ημέρες να βγει στην επιφάνεια και να είναι θετικό.

Να ξέρετε όμως ότι όλοι είμαστε εν δυνάμει θετικοί, σε περίπτωση που συμβεί αυτό, δεν χρειάζεται να τρομοκρατούνται. Εμείς έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για το Νοσοκομείο και για τα προσωπικό αλλά και για τον ίδιο τον άρρωστο και ασθενή που θα έρθει στο νοσοκομείο. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε και θα γίνει όλη η διαδικασία όπως πρέπει να γίνει».

Ούτε στο ΚΥΤ Σάμου έχει βρεθεί θετικό δείγμα από τον Covid-19.

Η ενημέρωση για τυχόν θετικό δείγμα θα γίνει αποκλειστικά και μόνο από τον αρμόδιο φορέα.

«Δεν είναι αυτή την στιγμή η ώρα να παίζουμε ούτε με τις λέξεις, ούτε με τον φόβο, ούτε με τον πανικό. Είναι κακός σύμβουλος αυτός. Και πρέπει να το καταλάβουν όλοι αυτοί που παίζουν με τις λέξεις. Με τις πιθανόν υποψίες και τα πιθανά κρούσματα, κλεισίματα μεγάλων σούπερ μάρκετ ή μικρών παντοπωλείων. Όποιος βήχει ή φτερνίζεται ή έχει λίγο πυρετό, δεν πάει να πει ότι έχει κορωνοϊό. Δεν είναι όπως το σκέφτονται, πρέπει να υπάρχει μια αλυσίδα γεγονότων για να γίνουν όλα αυτά».

Βασικό ο κόσμος να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης, το ίδιο πράττει και το Νοσοκομείο και αυτά εφαρμόζει.

«Έχουν υποχρέωση και οι πολίτες απέναντι στο κράτος, πρέπει να ακούν τις οδηγίες, να μένουν στο σπίτι, να μην κάνουν άσκοπη χρήση όλων αυτών των προνομίων. Αυτό δεν γίνεται ούτε για να γίνει περιορισμός, εγκλεισμός στο σπίτι, γίνεται για να τους διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει διασπορά ιού».

Θα δοθεί βοήθημα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 50.000€ και θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη βασικών αναγκών του νοσοκομείου με γνώμονα και το μέλλον του Νοσοκομείου και την ανάπτυξη της ΜΕΘ. Πραγματοποιήθηκε και ο καθαρισμός του αύλειου χώρου του Νοσοκομείου με την σύμπραξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

00VKDMarket1

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ναι στην κλειστή ελεγχόμενη δομή»

«Η δημιουργία κλειστής, ελεγχόμενης δομής είναι η λύση στο ακραίας συνθετότητας μεταναστευτικό ζήτημα» αναφέρει σε ανάρτησή της η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνα Καλογήρου.

Περισσότερα »
Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με ποδηλατικό αγώνα και ηλεκτρικό ποδήλατο συνεχίσθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στην πόλη της Σάμου

Με επιτυχία συνεχίσθηκε η 4η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα στην πόλη της Σάμου. Παράλληλη εκδήλωση για τον Δήμο

Περισσότερα »
Μήνυμα του Δημάρχου Αν. Σάμου Γιώργου Στάντζου για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Πίεση στον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο από ΜΚΟ για «συνεργασία» και εξεύρεση εξωτερικής δομής για Covid-19

Στον προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος έγραψε «Με ποιό δικαίωμα παρουσιάζεται ΜΚΟ στο Δήμο και ζητά “συνεργασία” υποδεικνύοντας

Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Ανατολικής Σάμου. Οι δράσεις μέχρι τώρα

Με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της διασποράς από τον Covid-19 πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η παρουσίαση του παραδοτέου του Σχεδίου

Περισσότερα »