Νίκος Στεφανής: «Αν υπάρχουν σκιές στο θάνατο του μετανάστη, σίγουρα θ’ αποδοθούν ευθύνες»

Νίκος Στεφανής: «Αν υπάρχουν σκιές στο θάνατο του μετανάστη, σίγουρα θ’ αποδοθούν ευθύνες»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής πραγματοποίησε ταξίδι στην Αθήνα όπου έκανε συναντήσεις για θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

«Συμβούλιο κρίσεων για τους γιατρούς, προχωράνε οι διαδικασίες για να προσληφθούν οι γιατροί. Σε εμάς θα είναι ένας γυναικολόγος, για μόνιμο προσωπικό μιλάω, ένας ΩΡΛ και ένας χειρούργος.

Προσπάθειες για επίτευξη λύσης για τον παιδίατρο έγιναν, δεν ανακοινώνω κάτι, έτσι για το γούρι, απλά πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά να ξέρετε ότι εν μπορεί να δοθεί λύση άμεση για μόνιμη θέση, αλλά με τον τρόπο που προσπαθούμε να το μεταδώσουμε, θα γίνει σύντομα.

Να ξέρετε κάτι, την εικόνα της Σάμου στον τομέα υγείας αλλά και σε άλλα κομμάτια, προσπαθούμε να την αλλάξουμε και το πετυχαίνουμε. Δεν είναι αυτό που δυστυχώς κάποιοι θέλουν να περάσουν προς τα έξω, μόνο αρνητικά. Η Σάμος έχει πολλά θετικά, σε όλους τους τομείς της και νομίζω αυτά πρέπει από εδώ και εμπρός μόνο για αυτά να λέμε. Αν κάνουμε το λάθος και γράφουμε μόνο τα αρνητικά, που αυτά δυστυχώς πουλάνε, θα έχουμε πρόβλημα όχι μόνο στον τομέα υγείας αλλά και στην οικονομία μας και στον τουρισμό αλλά και στην καθημερινότητα μας».

Ο συνδικαλισμός μπορεί να βοηθήσει κάποιες φορές, ειδικά όταν πιέζεις με σωστά αιτήματα και σωστό τρόπο. Για την έλλειψη ιατρού στον Μαραθόκαμπο, ο κ. Στεφανής δήλωσε ότι θα υπάρξει λύση στο άμεσο μέλλον.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε θάνατος μετανάστη στο ΚΥΤ Σάμου, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες ως προς τα αίτια θανάτου του.

«Για τον συγκεκριμένο μετανάστη, θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να δούμε από ποιά αίτια έχει φύγει από τη ζωή. Εδώ έρχονται καθημερινά πολλοί που ζητάνε να μπούνε στο νοσοκομείο μέσα, ενώ μερικές φορές δεν είναι σκόπιμο να μπούνε. Αν πραγματικά ο άνθρωπος αυτός είχε κάποια προβλήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να τον άφηναν απέξω, θα έμπαινε και θα πήγαινε στα έκτακτα να τον δούνε. Αν έχει γίνει καταγραφή του ονόματός του στο βιβλίο συμβάντων εκεί στα έκτακτα θα υπάρχει μέσα.

Δεν το έχω δει ακόμα το θέμα αυτό, θα το κοιτάξω γιατί θα πρέπει αν υπάρχουν σκιές πάνω από αυτό το θέμα να αποδοθούν ευθύνες. Εμείς δεν απαγορεύουμε την είσοδο σε αυτούς που πρέπει να έρθουν και να εξεταστούν. Εγώ αυτό που προσπαθώ να αποτρέψω, είναι να έρχονται αυτοί που έρχονται μαζί τους ως συνοδοί, ως φίλοι, ως βόλτα στο νοσοκομείο. Αυτό δεν είναι μόνο για τους μετανάστες, ισχύει και για τους Έλληνες. Το νοσοκομείο δεν είναι πάρκο, δεν είναι χώρος ψυχαγωγίας , υπάρχουν ασθενείς, οι ασθενείς πρέπει να βρίσκονται σε μια καλή κατάσταση και χωρίς να υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και να τα καταλάβουν και οι μετανάστες αλλά και οι Έλληνες».

Δεν υπάρχει ακόμα ιατροδικαστής στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενώ οι 4 θέσεις για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ προχωρά ως διαδικασία.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ρεπορτάζ, ο μετανάστης από τη Γκάνα, το προηγούμενο βράδυ είχε μεταβεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου διότι δεν αισθάνονταν καλά και για κάποιους λόγους (που εξετάζονται) του αρνήθηκαν την είσοδο στα επείγοντα περιστατικά. Η νεκροψία που θα γίνει, θα δείξει τα αίτια θανάτου του 31χρονου μετανάστη από τη Γκάνα, ενώ η οικογένεια του θανόντος θα προβεί στις ανάλογες μηνύσεις.

00Dodekanisos

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Φλώρα Τζεβρένη: Φέτος ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλες τις οικογένειες και ένα παραπάνω για τις πολύτεκνες οικογένειες

Φλώρα Τζεβρένη: Φέτος ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος για όλες τις οικογένειες και ένα παραπάνω για τις πολύτεκνες οικογένειες

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας Κορσεών κα Φλώρα Τζεβρένη. «Φέτος ο χειμώνας θα είναι

Περισσότερα »
Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »