Νίκος Κατρακάζος: Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει γραπτές εγγυήσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες

Νίκος Κατρακάζος: Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει γραπτές εγγυήσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος.

Για την είδηση ότι θα υπάρχει προαναχωρισιακό κέντρο δίπλα από το νέο ΚΥΤ στη θέση Ζερβού και θα υπάρχει μία παράλληλη λειτουργία και των δύο για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, ο κ. Κατρακάζος είπε:

«Αυτό ήταν το καινούργιο σε όλα αυτά που έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα, προφανώς βγήκε κάτι καινούργιο ότι θα υπάρχει μια παράλληλη λειτουργία για την μεταφορά των πραγμάτων. Φοβάμαι για όλα αυτά που ακούω και δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στα λεγόμενα του κ. Λογοθέτη, διότι εκ των πραγμάτων πολλές φορές υπάρχουν καλές προθέσεις αλλά στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν έχουν χειροπιαστό αποτέλεσμα».

Το επικίνδυνο σε όλα αυτά, είναι μη τυχόν και βρεθεί το νησί με δύο Hot Spot, ενώ θέλουμε μία μικρή κλειστή δομή και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα και να μην έχουν όλο το βάρος του μεταναστευτικού τα 5 ακριτικά νησιά.

Σημαντικό γεγονός να έρθει η κυβέρνηση και να δώσει γραπτές εγγυήσεις στην κοινή σύσκεψη ότι θα γίνει αποσυμφόρηση, καθώς στο νησί είναι εγκλωβισμένα σχεδόν 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

«Είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να το μοιραστεί όλη η Ελλάδα και εδώ με βρίσκει σύμφωνο αυτό που λέει ο Περιφερειάρχης, γεωγραφικά όλες οι περιφέρειες να επωμιστούν το βάρος που έχουμε επωμιστεί τα πέντε (5) νησιά αυτό το διάστημα».

Δυστυχώς στον τομέα του τουρισμού είναι αρνητική η εικόνα που έχει αρχίσει και βγαίνει πάλι προς τα έξω και η κραυγή αγανάκτησης που βγαίνει από τους κατοίκους θα πρέπει να είναι ισορροπημένη, διότι η Σάμος έχει μπει στο κάδρο των νησιών που έχουν πρόβλημα με το μεταναστευτικό.

Η θέση του κ. Νίκου Κατρακάζου και της παράταξής του είναι σαφής, πρέπει να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ και από κοινού να αποφασιστεί ένας μικρός χώρος, κλειστός, φυλασσόμενος και η χωρητικότητα του να είναι μετρημένη στα δάχτυλα. Αυτό που είναι η άμεση ανάγκη είναι η μεταφορά τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων, διότι έρχεται χειμώνας και οι συνθήκες διαβίωσης είναι τραγικές στο ΚΥΤ.

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με την καταλληλότητα του νερού στην πόλη της Σάμου και στις γύρω περιοχές, ο κ. Κατρακάζος είπε πως κατά την διάρκεια της θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης, είχε πραγματοποιήσει δειγματοληπτικό έλεγχο σε 20 σχολεία που στα 18 από αυτά υπήρχε πρόβλημα, βέβαια το πρόβλημα επικεντρώνεται στη διανομή του νερού.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »