Νίκος Κατρακάζος: Όσο πιο σκληρά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τόσο δυσκολεύουν την ζωή μας, όμως τόσο περισσότερο μας παρέχουν ασφάλεια

Νίκος Κατρακάζος: Όσο πιο σκληρά είναι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, τόσο δυσκολεύουν την ζωή μας, όμως τόσο περισσότερο μας παρέχουν ασφάλεια

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», κ. Νίκος Κατρακάζος.

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της έκτακτης ανάγκης που υπάρχει εν μέσω πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, στις 06/04/2020 με έγγραφο αίτημα προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αιτήθηκε το «κλείσιμο» των αεροδρομίων και των λιμανιών των νησιών της χώρας. Το αίτημα αποτελεί πρωτοβουλία του Δημάρχου Κω, κ. Θεοδόση Νικηταρά. Κατά πόσο όμως αυτό είναι εφικτό;

«Η ιδέα είναι ότι κλείνεις ένα χώρο που μπορεί να κλείσει γιατί έχει γύρω – γύρω θαλάσσια σύνορα, τον κλείνεις από ανθρώπους που πιθανόν θα έρθουν και θα φέρουν τον ιό σε μια περιοχή που δεν τον έχει. Είναι και η αγωνία των μικρών νησιών που είναι αληθινή και έχουν χειροπιαστά παραδείγματα ανθρώπων που ήρθαν και ήταν φορείς του ιού. Για να γίνει όμως πράξη, προϋποθέτει ότι δεν θα γίνεται καμία πτήση αεροπλάνου και κανένα δρομολόγιο πλοίου. Αυτό έχει συνέπειες, πρέπει λοιπόν να γίνεται όσο το δυνατόν περισσότερος έλεγχος.

Όσο πιο σκληρά είναι τα μέτρα, τόσο δυσκολεύουν την ζωή μας, όμως τόσο περισσότερο μας παρέχουν ασφάλεια ότι θα έχουμε το λιγότερο αρνητικό κόστος από αυτή την ιστορία. Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει αυτό βέβαια, αλλά θα ήταν καλό τις ημέρες του Πάσχα να υπάρχει. Έτσι και αλλιώς έχουμε όλοι εγγράψει στο μυαλό μας, ότι Πάσχα όπως το ξέρουμε δεν θα έχουμε».  

Σημαντικό όπως τόνισε ο κ. Κατρακάζος, είναι ο καθένας να πάρει τα μέτρα που πρέπει για να προστατέψει και τους δικούς του. Ως παράταξη συμφωνούν σε οτιδήποτε θα μπορούσε να προστατέψει τα νησιά.

Για τον τουρισμό κανείς δεν ξέρει ποτέ και αν θα ξεκινήσει η τουριστική σεζόν, με δεδομένο ότι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν θα υπάρχουν κρούσματα, δεν υπάρχουν απαντήσεις καθώς δεν υπάρχουν και απαντήσεις από τους ειδικούς.

Για το ποσό που ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί ανά μετανάστη στο Δήμο Ανατολικής Σάμου: «οι θέσεις μου είναι ξεκάθαρες, το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε σε λάθος χρόνο και δεν θέλω να σκέφτομαι πονηρά ποιες ήταν προθέσεις όταν ανακοινώθηκε, ήταν όταν υπήρχε η κορύφωση των αντιδράσεων τον τοπικών κοινωνιών για τα υπέρχοτ-σποτ που ήθελε να φτιάξει η κυβέρνηση».

«Αυτό που πέρασε στην τοπική κοινωνία είναι ότι σας πληρώνουμε για να κάνετε στην άκρη και να μην φωνάζετε. Μπορεί να είναι λάθος αυτή η εικόνα, αλλά αυτό είχε περάσει. Όταν λοιπόν ήρθε το θέμα στο Δ.Σ. εμείς είχαμε πει ότι θα πρέπει με ξεκάθαρο τρόπο να εξηγήσουμε στην τοπική κοινωνία ότι αυτά τα χρήματα δεν είναι χρήματα που μας πληρώνουν για να κάνουμε φασαρία» και ως δημοτική παράταξη δεν το δέχτηκαν.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πόσιμο νερό, «το θέμα του νερού το είχαμε βάλει από την πρώτη στιγμή στα Δ.Σ.» καθώς ο κ. Κατρακάζος ήταν γνώστης του θέματος λόγω της πρότερης ενασχόλησης του στην Αντιπεριφέρεια, μετά και τις συνεχείς αναλύσεις προκύπτει ότι ή υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης, ίσως λόγω παλαιότητας εξοπλισμού ή δεν γίνονται κάποια πράγματα. Ως θετικό βρίσκει το γεγονός ανακοινώνεται αμέσως από την δημοτική αρχή το κάθε πρόβλημα με την ύδρευση.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »