Νίκος Κατρακάζος: Ο Γρηγόρης Τσικριτέας δεν αγαπούσε τον πρωταθλητισμό, αγαπούσε τον αθλητισμό. Συνέντευξη τύπου για τους λαϊκούς αγώνες δρόμου

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/04), στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης της ΠΕ Σάμου για τους Λαϊκούς αγώνες δρόμου «Γρηγόρης Τσικριτέας». Εκεί παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος εκ μέρους της ΠΕ Σάμου και οι κ. Μανώλης Βαλαγεωργίου και κ. Γιάννης Χατζηνικολάου εκ μέρους του Σωματείου Αναγέννηση και οι κ.κ. Πέπη και Βασιλική Τσικριτέα εκ μέρους της οικογένειας Γρηγόρη Τσικριτέα, δίνοντας λεπτομέρειες για τους λαϊκούς δρόμους «Γρηγόρης Τσικριτέας» που θα διεξαχθούν την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην πόλη της Σάμου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος στην τοποθέτησή του είπε:

«Ως Περιφερειακή Ενότητα Σάμου με χαρά δεχτήκαμε την πρόταση του Σωματείου Αναγέννηση να είμαστε συνδιοργανωτές σ’ ένα γεγονός που γίνεται για να τιμηθεί η μνήμη ενός ανθρώπου του οποίου είχα την τύχη να είμαι φίλος. Όλοι έχουμε ζωντανή τη μνήμη του Γρηγόρη και για μένα ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ήταν ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτόν να προσφέρει. Και αυτό περνάει και στη μνήμη του, αλλά και σε αυτό που άφησε πίσω. Ήταν ένας άνθρωπος που δούλευε και προσέφερε σ’ αυτή την κοινωνία. Η τοπική κοινωνία πιστώνει στο Γρηγόρη ότι ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον αθλητισμό και το είχε κάνει πράξη στη ζωή του. Δεν αγαπούσε τον πρωταθλητισμό, αγαπούσε τον αθλητισμό».

Ο έφορος στίβου της Αναγέννησης κ. Μανώλης Βαλαγεωργίου ευχαρίστησε την ΠΕ Σάμου η οποία είναι αρωγός στην προσπάθεια διεξαγωγής των αγώνων και ότι οι αγώνες γίνονται για να τιμηθεί η μνήμη του συνεργάτης μας Γρηγόρη Τσικριτέα. Επίσης ανάφερε ότι μέρος των εσόδων (αφού καλυφθούν βασικές υποχρεώσεις) θα δοθούν στην Αναστασία Τριανταφύλλου. Απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και θέλουμε να έχουμε την ενεργή δραστηριοποίηση των συμπολιτών μας. Ο κ. Βαλαγεωργίου ευχαρίστησε το Λιμεναρχείο, την Αστυνομία για τα μέτρα τάξης και ασφάλειας, αλλά και όλους τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

00Tsikriteas02

Ο προπονητής κ. Γιάννης Χατζηνικολάου στην αναφορά του για τον Γρηγόρη Τσικριτέα είπε ότι ήταν ένας εργατικός άνθρωπος που αγαπούσε τα παιδιά και τον αθλητισμό. Επίσης αναφέρθηκε στα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν, ενώ ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για τη συμμετοχή των μαθητών στους αγώνες που υπολογίζεται να είναι περί τα 350 άτομα (μόνο μαθητές).

Η Βασιλική Τσικριτέα (κόρη του Γρηγόρη) είπε ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιους αγώνες, διότι έτσι προάγεται ο μαζικός αθλητισμός που στη Σάμο δεν έχει γίνει δυστυχώς τόσα χρόνια και γενικά είναι καλό να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις.

Αλέξης Κομνηνός

Ώρα έναρξης αγώνων 10.00πμ

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

600 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων πρώτης-και τρίτης τάξης (γεν 2009/2010/2011).

1000 μέτρα αγοριών και κοριτσιών Δημοτικών Σχολείων τετάρτης- και έκτης τάξης (γεν 2006/2007/2008).

5000 μέτρα ανδρών και γυναικών (μικρή διαδρομή) γεν 2005 και πριν 10000 μέτρα ανδρών και γυναικών (μεγάλη διαδρομή) γεν 2002 και πριν.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

600 μέτρων…………. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (αναστροφή) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ.

1000 μέτρων ……….. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ( αναστροφή) – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ{ τερματισμός )

5000 μέτρων ………ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ (προς Μαλαγάρι ) – ΡΕΥΜΑ ΔΡΟΜΟΥ προς ΚΟΚΚΑΡΙ – (αναστροφή στη νησίδα) – ΑΝΩ ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (τερματισμός ).

10000 μέτρων …….. ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ-ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ (προς Μαλαγάρι ) – ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΡΕΥΜΑ ΔΡΟΜΟΥ προς ΚΟΚΚΑΡΙ-ΜΑΚΡΟΧΩΡΑΦΟ (αναστροφή πριν την κατηφοριά με κατεύθυνση την πόλη της Σάμου ) -ΑΝΩ ΚΟΜΒΟ MAΛΑΓΑΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ- ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ (τερματισμός)

Αν η καθιστική ζωή σας κουράζει, αν η καθημερινή επαφή με τον υπολογιστή ή την τηλεόραση σας έχει καθηλώσει στην καρέκλα, αν νιώθετε ότι θέλετε να βγείτε μια βόλτα στην πόλη, αλλά είτε δεν βρίσκετε κάποιον να σας συνοδεύσει, είτε δεν έχετε το κατάλληλο κίνητρο, οι ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ «Γρηγόρης Τσικριτέας» σας δίνουν μια άκρως παραγωγική και δημιουργική διέξοδο.

Σηκωθείτε από την πολυθρόνα σας, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και πάρτε μέρος στους αγώνες. Για πρώτη φορά φέτος εντάσσουμε στο πρόγραμμα 2000μ δυναμικό βάδισμα. Τολμήστε το, ίσως είναι η ευκαιρία που περιμένατε και παράλληλα δείχνετε και την αλληλεγγύη σας, σε κάποιο συνάνθρωπο σας που έχει την ανάγκη σας.

Εγγραφείτε και μετάσχετε στους ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ «Γρηγόρης Τσικριτέας», νιώστε την ευεξία που προσφέρει η άσκηση, εντάξτε την στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 18 Απριλίου ημέρα Τετάρτη, στην αίτηση να αναγράφεται Δυναμικό βάδισμα 2000 μέτρων.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: Κατάστημα Di Mario τηλ 6944325261-2273025433

Γυμναστήριο ΑΚΑΔΗΜΙΑ τηλ 2273028300

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Στίβος τηλ 6947723406-6937515238

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπέγραψαν την 21 Δεκεμβρίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης ο  Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ανακοίνωση Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με διευκρινήσεις για τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων

Σε συνέχεια της από 02/01/2021 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις αλλαγές στην νομοθεσία περί όπλων, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Τα όπλα θήρας,

Περισσότερα »