Νίκος Κατρακάζος: Ο Δημοτικός μας συνδυασμός θέλει να έχει πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται σε αυτόν τον τόπο, ενωμένους σε ένα στόχο, σε μια κοινή προσπάθεια

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο οποίος σήμερα Δευτέρα (18/02) ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του αλλά και το όνομα του συνδυασμού του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Όλοι μαζί για τη Σάμο» το όνομα της παράταξης, ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, όχι μόνο ως προς την πολιτική, αλλά και γενικότερα ότι αφορά την ευρύτερη συμμετοχή της κοινωνίας. «Δεν είναι μια προσπάθεια που θέλει να έχει συμπαγή ιδεολογική ομάδα ή ιδεολογική καθαρότητα, αλλά θέλει να έχει πολλούς ανθρώπους που αγωνίζονται σε αυτόν τον τόπο, ενωμένους σε ένα στόχο, σε μια κοινή προσπάθεια» .

Στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το Νομό, πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και να μην κατεβαίνουν κομματικοί συνδυασμοί ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χτιστεί σε μια διαφορετική λογική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πανσαμιακή απεργία για το θέμα του μεταναστευτικού, «Είδατε εσείς κανένα κόμμα πουθενά; Δεν μπόρεσε αυτή η κοινωνία να ενωθεί πολύ δυνατά και να φέρει σε μεγάλο βαθμό μία ομογνωμία και μία ομοθυμία για το πρόβλημα;»

«Για να μπορέσουμε ως τόπος να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά και να ξεκολλήσουμε από το τέλμα που είμαστε, αυτό πρέπει να μας ενώσει στην προσπάθεια που κάνει ο καθένας, να είναι οι κοινές θέσεις και η αγάπη για τον τόπο μας και μετά όλα τα άλλα». Αυτή, όπως είπε ο κ. Κατρακάζος είναι και η βασική αρχή του συνδυασμού.

Υπάρχει η δυνατότητα συνύπαρξης για το καλύτερο δυνατό της Σάμου, για να υπάρχει ελπίδα στο νησί. Αν και ανήκει στο χώρο της Ν.Δ, όπως έχει ανακοινωθεί, δεν θα δοθεί χρίσμα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η στήριξη δίνεται σε άτομα προβεβλημένα στην τοπική κοινωνία, ενώ το κείμενο που συνόδευε την παρουσίαση του συνδυασμού είναι μια προσωπική κατάθεση ψυχής και σκέψεις για την πορεία στα κοινά, του κ. Κατρακάζου. Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται και η προβολή και κατάθεση απόψεων όλων των μελών του συνδυασμού.

Η ανάγκη είναι να περνάνε τα κόμματα μέσα από την κοινωνία και να δίνουν ώθηση για βήματα προς τα μπροστά, ενώ τώρα η κοινωνία τραβάει τα κόμματα και η κομματικοί μηχανισμοί έρχονται δεύτεροι.

Όπως είπε ο κ. Κατρακάζος κάνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, όποιος πιστεύει ότι πρέπει να ακολουθήσει αυτή την προσπάθεια και να ενταχθούν στο συνδυασμό. «Είναι η προσπάθεια για την επόμενη ημέρα, γι’ αυτό που πρέπει να γίνει στον τόπο μας».   

Νέοι άνθρωποι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους, από διάφορους επαγγελματικούς τομείς, να πάρουν μέρος στα κοινά του τόπου κάτι που το βρίσκει πολύ θετικό ο κ. Κατρακάζος, ενώ θα υπάρχουν και μέλη της νυν δημοτικής αρχής. Θεωρεί πλεονέκτημα την παρουσία του δίπλα στον κόσμο εδώ και 4,5 χρόνια, ενώ παραμένει σταθερός στη θέση για τη διάσπαση των δήμων.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »