Νίκος Κατρακάζος: Η βούληση της τοπικής κοινωνίας για το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι «ψιλά γράμματα» για τους κυβερνώντες

Με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, επανέρχεται στο θέμα των Μ.Κ.Ο. που προσπαθούν να επεκτείνουν την δραστηριότητά τους και εκτός πόλης Σάμου, σε ολόκληρο το νησί και όπως αναφέρει βρήκαν και ευκαιρία να «απορροφήσουν» τα πλουσιοπάροχα κονδύλια που τους παρέχονται…. με το αζημίωτο φυσικά. Αναλυτικά το σχόλιό του:

Δυστυχώς για αυτούς που μας κυβερνάνε και έχουν την ευθύνη των αποφάσεων η βούληση της τοπικής κοινωνίας είναι ..ψιλά γράμματα και δεν λαμβάνεται υπόψη. 
Ως τοπική κοινωνία 2 χρόνια τώρα σε όλους τους τόνους σε όλα τα επίπεδα διατυπώνουμε την αδιαπραγμάτευτη θέση μας , σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα, για άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας αλλά και την κατηγορηματική αντίθεση μας σε προθέσεις αλλά και ενέργειες πλέον για μακροχρόνια παραμονή αυτών των ανθρώπων στο νησί μας.

Οι ΜΚΟ, που παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, εξακολουθούν να έχουν το κυρίαρχο λόγο στο πρόβλημα. Από πέρυσι με τα δωμάτια των ξενοδοχείων και τα σπίτια ανέλαβαν από τη μια πλευρά να προσφέρουν λύση» στους κυβερνόντες για να αντιμετωπίσουν το πάνδημο αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση αλλά βρήκαν και ευκαιρία να «απορροφήσουν» τα πλουσιοπάροχα κονδύλια που τους παρέχονται…. με το αζημίωτο φυσικά.

Έτσι σήμερα επεκτείνουν την «δραστηριότητα τους» και στα γύρω από την πόλη της Σάμου χωριά και γιατί όχι και σε ολόκληρό το νησί αδιαφορώντας για τη βούληση των τοπικών κοινωνιών διαταράσσοντας την ομαλή ζωή των κατοίκων. 

Είναι κατανοητή ως ένα βαθμό η ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων που για να έχουν ένα πρόσθετο εισόδημα ενοικιάζουν τα σπίτια τους. Όμως αυτή η ωφέλεια θα είναι μικρή και σύντομη ενώ η ζημιά στο τόπο μας θα είναι πολύ πιο μεγάλη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »