Νίκος Κατρακάζος: Η αγορά της Σμύρνης που παρέμενε για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη, συνεχίζει να δίνει καρπούς

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσίασαν οι Τούρκοι επισκέπτες κατά το τετραήμερο 23 ως και 27 Ιουνίου στο νησί της Σάμου λόγω της εορτής του Μπαϊράμι που εορτάζεται στη γειτονική χώρα. Συγκεκριμένα από τις τρεις πύλες εισόδου ήρθαν στο νησί συνολικά 3.299 άτομα.
Αναλυτικά το Βαθύ επισκέφτηκαν 1.702 Τούρκοι με οκτώ δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν τις πέντε ημέρες. Το Πυθαγόρειο επισκέφτηκαν 660 τούρκοι με εννέα δρομολόγια και το Καρλόβασι 937 άτομα με έξι δρομολόγια.
Να σημειώσουμε ότι τον Ιούνιο του 2016 η Σάμος είχε 2.014 τούρκους επισκέπτες σημειώνοντας ρεκόρ αφίξεων έναντι του 2015 που τον αντίστοιχο μήνα μόλις 1.246 Τούρκοι είχαν επισκεφτεί το νησί. Τα μέχρι τώρα νούμερα φανερώνουν την γεωμετρική πρόοδο που παρουσιάζουν οι αφίξεις και δείχνουν ότι θα υπάρξει φέτος νέο μεγαλύτερο ρεκόρ αφίξεων τούρκων επισκεπτών στην Σάμο.
Ιδιαίτερη ικανοποίηση για το θέμα εκφράζει και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Νίκος Κατρακάζος δηλώνοντας ότι η Σάμος είναι ανερχόμενη δύναμη ως προς το τουριστικό της προϊόν στη γειτονική χώρα.

«Η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών από τις τρεις πύλες εισόδου του νησιού μας συνεχίζεται και φέτος με καταπληκτικό ρυθμό, καθιστώντας τη Σάμο έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα μας για τους Τούρκους επισκέπτες. Η στοχευόμενη προβολή με σειρά δράσεων που οργάνωσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι επαγγελματικοί φορείς στην αγορά της Σμύρνης, που παρέμενε για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη, συνεχίζει να δίνει καρπούς. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση και για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει όλοι ενωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, συνεχίζοντας τις δράσεις προβολής αλλά και διεκδικώντας την περεταίρω βελτίωση των υποδομών στις πύλες εισόδου και την ενίσχυσή τους με μέσα και προσωπικό. Τέλος, οφείλω να μνημονεύσω τη σημαντική υποστήριξη του Προξενείου μας στη Σμύρνη και της Γενικής Προξένου, κυρίας Αργυρώς Παπούλια».

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Lockdown: Κολλημένοι στα social media οι Έλληνες – Διέξοδο αλλά και κατάθλιψη δείχνει έρευνα

Οι συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και τα lockdown πυροδότησαν την υπάρχουσα τάση ανάπτυξης της ψηφιακής (digital) ζωής στην καθημερινότητα: όλοι ενημερώνονται, διασκεδάζουν, ψυχαγωγούνται, επικοινωνούν, αλλά και ψωνίζουν διαδικτυακά.

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Ταυτοποιήθηκε ένα άτομο που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού, στην Ικαρία

Ταυτοποιήθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, ο οποίος διακριβώθηκε ότι εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης, σε βάρος

Περισσότερα »