Νίκος Κατρακάζος: Ευελπιστώ ότι η χρηματοδότηση κατασκευής του λιμενοβραχίονα στο Ηραίον θα γίνει τη φετινή χρονιά

Η «Ανατροπή» επισκέφθηκε τα Σκουραίικα

Για τις τελευταίες ζημιές στον οικισμό του Ηραίον και σε ρέματα, μετά από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη.

Το ρέμα του ποταμού Ίμβρασσου και η κατασκευή λιμενοβραχίονα στο Ηραίον για να προστατευτούν τα καΐκια και τα κτίρια, είναι δύο από τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Για το θέμα του λιμενοβραχίονα, είχε απορριφθεί πριν χρόνια η μελέτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την αρμόδια υπηρεσία. Όταν ανάλαβε ο κ. Κατρακάζος την Π.Ε. Σάμου, έγινε εξαρχής προσπάθεια τροποποίησης της μελέτης, με βάση τις παρατηρήσεις που υπήρχαν. Δυστυχώς όμως πάλι απορρίφθηκε, καθώς τους ενημέρωσαν πως δεν είναι δυνατόν να γίνονται κάθε 100 μέτρα αλιευτικά καταφύγια.

Ότι ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή, πραγματοποιήθηκε, όπως καταγραφή κάθε σκάφους που υπάρχει στο Ηραίον, με τη βοήθεια πολύ κόσμου και τελικά εγκρίθηκε μαζί με το αλιευτικό καταφύγιο του Μπάλου.

Αυτή τη στιγμή έχουν εγκριθεί και η μελέτη και οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ πρέπει να γίνει η νομιμοποίηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και. Οπότε αυτή τη στιγμή η Π.Ε.. Σάμου βρίσκεται στη διαδικασία ενεργοποίησης του Υπουργείου Οικονομικών που θα νομιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις. Το επόμενο βήμα είναι η χρηματοδότηση από χρηματοδοτικό πρόγραμμα, πράγμα που όπως ευελπιστεί ο κ. Κατρακάζος θα γίνει μέσα στο 2019.

Για τα ρέματα και τους χείμαρρους, όπως ανέφερε ο κ. Κατρακάζος: «Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, οι νησιωτικές περιφέρειες δεν είχαν απολύτως καμία αρμοδιότητα όσων αφορά τα ρέματα και τους χειμάρρους. Απολύτως καμία.

Το έργο που κάναμε τέσσερα (4) χρόνια που στοίχισε αρκετά χρήματα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που διεκδίκησε η Περιφερειάρχης και καταφέραμε να δημοπρατήσουμε εργολαβίες, αλλά και η δουλειά που έγινε από τα δικά μας συνεργεία, γίνονταν επικουρικά προς τους Δήμους της ενότητάς μας».

00VKDMarket

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »