Νίκος Κατρακάζος: Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό που λένε υπερκέντρο και σε μια λογική που λέει αποφασίζω και το εφαρμόζω διά της βίας»

Νίκος Κατρακάζος: Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό που λένε υπερκέντρο και σε μια λογική που λέει αποφασίζω και το εφαρμόζω διά της βίας»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», κ. Νίκος Κατρακάζος.

Εδώ και καιρό οι συζητήσεις με την κυβέρνηση για το θέμα του μεταναστευτικού έφτασαν στο σημείο μηδέν.

«Ο διάλογος πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο της αξιοπιστίας και να έχει έναν χρονικό ορίζοντα. Διάλογος για τον διάλογο και συνεδρίαση για τη συνεδρίαση δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Τι άλλο θέλει κανείς για να πειστεί ότι η κυβερνητική θέση είναι ξεκάθαρη εξ αρχής. Η λογική του εγκλωβισμού στα νησιά μας είναι το κύριο συστατικό αυτής της πολιτικής, όπως και της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτό που αποδυνάμωσε ήταν η εικόνα του Περιφερειάρχη που άλλα έλεγε το πρωί, αλλά το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν και τα τοπικά θέματα καθώς αλλιώς βιώνει τα πρόβλημα η Λέσβος, αλλιώς η Χίος, η Σάμος, η Λέρος, δεν παύει όμως να είναι το ίδιο πρόβλημα με τραγικές συνέπειες για όλους.

Την Τετάρτη (26/02) θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις. «Αυτό που πρέπει να μείνει είναι ότι δεν κρίνεται που θα μείνει το hot Spot στη Σάμο, αυτά δυστυχώς ή ευτυχώς έχουν ξεκαθαρίσει με κυβερνητικές αποφάσεις. Αυτή την στιγμή το άγχος το μεγάλο θα πρέπει να είναι να μην βρεθούμε με δύο Hot Spot, άρα να κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ, απαραίτητη προϋπόθεση για οτιδήποτε».

Σημαντικό να βγει η εικόνα δύο Δήμων που συμφωνούν, αλλά περισσότερο του Δήμου που έχει το πρόβλημα και που με ομοφωνία παίρνονται κάποιες αποφάσεις. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτό που λένε υπερκέντρο και είμαστε και κάθετα αντίθετα σε μια λογική που λέει αυτό αποφασίζω και το εφαρμόζω διά της βίας».        

Σημαντικό και ενός είδους τεστ η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την τοπική κοινωνία, καθώς οι αντιδράσεις μόνο μέσω κοινωνικών δικτύων δείχνει πως κάποιοι τα λένε μόνο για να τα λένε, τόνισε ο κ. Κατρακάζος. Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως στο νησί υπάρχουν χιλιάδες εγκλωβισμένοι και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί η Σάμος με δύο κέντρα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, καλεί με επιστολή του τα συναρμόδια υπουργεία, τους Δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου, καθώς και τους Προέδρους των τοπικών συμβουλίων, να συμμετάσχουν σε ομάδα εργασίας που συστήνεται, με σκοπό τη διευθέτηση διαδικαστικών θεμάτων για τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, στο Βαθύ και τη ΒΙΑΛ. Η ομάδα εργασίας αναμένεται να ορίσει τις διαδικασίες κλεισίματος των χώρων, εκκένωσης τους από τους διαμένοντες, καθαρισμού και αναμόρφωσης των εκτάσεων, ώστε να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες. Η ομάδα εργασίας θα ξεκινήσει τις εργασίες της τον Μάρτιο και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τέλη Απριλίου.

«Αυτά είναι για το θεαθήναι και για αλλάξουμε λίγο την ατζέντα και το κλίμα, ότι ξέρετε μην ανησυχείτε θα τα κλείσουμε τα Hot Spot».  

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα