Νίκος Κατρακάζος: Δεν τολμώ να φανταστώ τι σημαίνει για το νησί μας το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι tour operators ακυρώνουν τις πτήσεις

Νίκος Κατρακάζος: Δεν τολμώ να φανταστώ τι σημαίνει για το νησί μας το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι tour operators ακυρώνουν τις πτήσεις

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε και τηλεφωνικά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», κ. Νίκος Κατρακάζος.

Αεροπορικές εταιρίες και τουριστικά γραφεία ακύρωσαν τις πτήσεις προς την Σάμο, δίνοντας άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στον τουρισμό.

«Δεν τολμώ να φανταστώ τι σημαίνει για το νησί μας το γεγονός ότι όλοι οι μεγάλοι tour operators ακυρώνουν τις πτήσεις, αλλά ένα αρχικό σενάριο που έλεγε ότι οι tour operators θα φροντίσουν να κάνουν 5-6 μεγάλους προορισμούς για φέτος στην Ελλάδα και θα ρίξουν το βάρος τους στο 2021. Αυτό δυστυχώς με τις ειδήσεις που ακούμε πάει να επιβεβαιωθεί, ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι για όλους τους μεγάλους tour operators αυτό».

Ακόμα και αν προετοιμαστούν τα πρωτόκολλα χρειάζεται ενάμισης μήνας για να ξεκινήσει ο τουρισμός.

«Δυστυχώς δεν πιστεύω ότι θα γίνουν θαύματα και δεν τολμώ να φανταστώ μια οικονομία όπως είναι αυτή της Σάμου αλλά και της Ικαρίας, ότι δεν θα διαταραχθεί η ισορροπία, με ό,τι κακό συνεπάγεται για τον τόπο».

Τα δρομολόγια των πλοίων αλλάζουν σιγά σιγά, το Blue Star MYCONOS από 10 Ιουνίου θα κάνει τρία δρομολόγια για Πειραιά και Καβάλα (3 φορές από Βαθύ και μία από Καρλόβασι). Το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ τις ημέρες που δεν θα είναι το Μύκονος θα κάνει επίσης δρομολόγιο.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι τοπικές συνδέσεις με το καταμαράν (Dodekanisos Seaways) και το Μεγαλόχαρη.

Ο κ. Κατρακάζος περιμένει τα αποτελέσματα των νέων τοπικών φορέων και νιώθει δικαιωμένος για την θητεία του και για τα έργα που εντάχθηκαν κατά την διάρκεια αυτής.

StathisAndreas

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »