Νίκος Κατρακάζος: Δεν μπορεί η πρωτεύουσα του νησιού να μην έχει μια τουριστική μαρίνα

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, όπου ανέλυσε τη δημόσια διαβούλευση για το Master plan του λιμένα Βαθέος, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Είναι η δεύτερη διαβούλευση για να προχωρήσει το θέμα της μελέτης και επικαιροποίησης του master plan του λιμένος Βαθέος. Συμμετείχαν συγκεκριμένοι φορείς και η συμμετοχή ήταν αντιπροσωπευτική.

Δεν είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. αλλά του Λιμενικού Ταμείου Σάμου και υπάρχει συνδρομή από την Π.Ε καθώς επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό έργο. Όλα τα χρόνια ακούγονταν πολλές γνώμες για το πώς πρέπει να λειτουργήσει αυτό το λιμάνι, αλλά όλα έμεναν στα σχέδια.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια ένταξε το πρόγραμμα στη χρηματοδότηση και κάνει τη μελέτη.

«Σήμερα θα έπρεπε να ψάχνουμε να βρούμε χρηματοδότηση ώστε οι έτοιμες μελέτες που θα υπήρχαν να πάρουν σάρκα και οστά. Όταν γίνονταν η συζήτηση, το Βαθύ δεν ήταν στις προτεραιότητες, καλώς η κακώς, δεν μπορεί η πρωτεύουσα του νησιού να μην έχει μια τουριστική μαρίνα».

Ως πρόταση είναι καταπληκτική, μια τουριστική μαρίνα στην πρωτεύουσα, η μελέτη για την επέκταση του λιμενοβραχίονα ώστε να μπορεί να δένει πλοίο 300 μέτρων με σύγχρονο τρόπο, επίσης χώρος για mega γιοτ, στο νέο υπάρχον λιμάνι. Επίσης νέα χερσαία ζώνη στο χώρο του τουριστικού λιμανιού, δίνοντας την δυνατότητα για πολλές χρήσεις. Χωροθέτηση υδατοδρομίου στο Μαλαγάρι και μικρή ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που θα γίνει με την επέκταση της μαρίνας.

Αυτά τα έργα, όπως είπε ο κ. Κατρακάζος, θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 30 χρόνια.

«Σε μια πόλη, που όλο αυτό το διάστημα αρνητικά λειτουργεί, με όλα αυτά τα προβλήματα και με τους κυβερνώντες που την έχουν διαγράψει, εμείς αντιδρούμε με αυτό τον τρόπο. Έναν τρόπο που φέρνει ανάπτυξη, το να μπορέσουμε πολύ σύντομα, στην επόμενη 5ετία να τρέξουν τέτοιου είδους έργα, σημαίνει ότι αυτή η πόλη θα φύγει μπροστά σε μία άλλη κατεύθυνση, η οποία θα μπορεί να φέρει εισόδημα. Μια μαρίνα για 100 και πλέον τουριστικά σκάφη μέσα στον κόλπο Βαθέος, εάν λιμάνι που θα μπορεί να δέσει κρουαζιερόπλοιο 300 μέτρων, όλα αυτά φέρνουν άλλου είδους ανάπτυξη».  

Δεσμεύτηκαν οι πιστώσεις από την Π.Ε. Σάμου και προχωράει στην υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων. Ήδη έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίες γεωτρήσεις και ειδικές μελέτες που πρέπει να γίνουν στον κόλπο Βαθέος. Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε στη διαβούλευση ήταν το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, ένα θέμα που πρέπει να απαντηθεί από το Δήμο με εμπεριστατωμένες τεχνοκρατικές εκτιμήσεις για την πορεία του.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »