Νίκος Καλαμπόγιας: Αν ο 25χρονος ασθενής εν γνώση του έσπασε την καραντίνα υπάρχει νομικό θέμα και οπωσδήποτε θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κόσμου

Νίκος Καλαμπόγιας: Αν ο 25χρονος ασθενής εν γνώση του έσπασε την καραντίνα υπάρχει νομικό θέμα και οπωσδήποτε θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κόσμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Ικαρίας , κ. Νίκος Καλαμπόγιας.

Η Ικαρία είχε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον Covid-19 σ’ ένα χωριό της, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού. Τεράστιο πρόβλημα δε η γενικότερη άσχημη υγειονομική υποδομή των νησιών και ειδικότερα της Ικαρίας, με μόνο μέσω μεταφοράς σε πολύ άσχημα και έκτακτα περιστατικά, η αεροδιακομιδή.

Το περιστατικό αναφέρεται σε νεαρό που πήγε για διακοπές στο νησί, στο χωριό Άγιος Πολύκαρπος, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα προερχόμενος από την Αγγλία, που βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη. Η φίλη του που τον συνόδευε θα παραμείνει σε υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι όπου διέμεναν, ενώ ο ίδιος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με αεροδιακομιδή. Η σκέψη του Δημάρχου είναι να προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον του συγκεκριμένου ατόμου.

«Αν ήταν εν γνώση του ασθενή και κυκλοφορούσε ή αν εν γνώση του έσπασε την καραντίνα φαντάζομαι ότι υπάρχει νομικό θέμα και οπωσδήποτε θα πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντα του κόσμου». Η ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς, δείχνουν μέχρι στιγμής, ότι ήρθε σε επαφή με προσωπικό σε καταστήματα τροφίμων, ενώ η ιχνηλάτηση δεν έχει δείξει κάτι διαφορετικό.

Ο Δήμος Ικαρίας έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που είναι υποχρεωμένος σε τέτοιες καταστάσεις, ειδοποίησε και όσους ταξίδεψαν με το πλοίο με προορισμό την Ικαρία, την Παρασκευή 20 Μαρτίου, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να παραμείνουν μέσα, σε περίπτωση συμπτωμάτων να καλέσουν στο νοσοκομείο και καλούν τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ικαρία να παραμένουν υποχρεωτικά 15 ημέρες μέσα στο σπίτι, είτε έρχονται με πλοίο, είτε με αεροπλάνο.

Την συγκεκριμένη ημέρα ταξίδευαν 130 άτομα για Ικαρία με το πλοίο της γραμμής.

«Σε μέρη σαν και τα δικά μας, όπως η Ικαρία και η Σάμος, η ατομική ευθύνη αποκτά άλλη βαρύτητα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν φορείς του ιού και ότι δεν θέλουμε να το μεταδώσουμε στους γύρω μας».

00CharismaMikro

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »