Νίκος Κακλαμάνης: Το νησί είναι ένα και «πρέπει να το σκεπτόμαστε και να το αγαπάμε ολόκληρο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o κ. Νίκος Κακλαμάνης και αναφέρθηκε στη συνεδρίαση της ΝΕ Σάμου ΣΥΡΙΖΑ.

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σάμου παρουσία στελέχους του κόμματος, του κ. Παύλου Κλαυδιανού, με θέματα τις δημοτικές εκλογές και το μεταναστευτικό – προσφυγικό και ανέφερε ότι όλα αυτά που γράφηκαν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του νησιού αποτελούν «Fake news», όσο αφορά το περιεχόμενο της είδησης. Συζητήθηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν, πως θα βοηθήσουν τον συνδυασμό «Η Σάμος αλλάΖΕΙ» με τον κ. Νίκο Ζάχαρη.

Για το ψηφοδέλτιο της Δυτικής Σάμου δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα το θέμα και χαρακτήρισε «ανοησίες» όλα όσα ακούγονται για τη διάσπαση. Το νησί είναι ένα και «πρέπει να το σκεπτόμαστε και να το αγαπάμε ολόκληρο» καθώς η απάντηση στα προβλήματα δεν είναι το μοίρασμα, αλλά η λύση.

Η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχει αντίρρηση ως προς την διαδικασία, τον τρόπο και τον χρόνο της διάσπασης των Δήμων. Ως προς τον βουλευτή Σάμου, τον κ. Δημήτρη Σεβαστάκη που πρωτοστάτησε στο διαχωρισμό, η Νομαρχιακή διαφωνούσε στην πλειοψηφία της, αυτό όμως, όπως είπε ο κ Κακλαμάνης δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα με τον βουλευτή.

Ως προς το μεταναστευτικό και τη μεταφορά του ΚΥΤ στα σφαγεία «ΚΝΙΤΗ», όπως τόνισε ο κ. Κακλαμάνης, η θέση της Νομαρχιακής όπως ομοφώνως συμφωνεί είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Ότι θα πρέπει άμεσα να μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων – μεταναστών στο νησί, σε ένα διαχειρίσιμο επίπεδο, ώστε να μην υπάρχουν εικόνες εξαθλίωσης αλλά και προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Επίσης θα πρέπει να κλείσει το υπάρχον ΚΥΤ στο Βαθύ και να δημιουργηθεί ένα μικρό, μέχρι 1.000 άτομα, εκτός αστικού ιστού.

«Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ο βουλευτής και οι συλλογικοί φορείς και η τοπική κοινωνία και εμείς ως κόμμα». Η βασική αιτία όλων των προβλημάτων είναι ο υπερπληθυσμός που δημιουργεί όλες αυτές τις καταστάσεις, ενώ η μείωση των ατόμων θα φέρει καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που προκύπτουν από το μεταναστευτικό\προσφυγικό.

«Στην πραγματικότητα αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι να κρατάει ένα ισοζύγιο, οπότε αν δεν γίνει μια μαζική κίνηση μεταφοράς, δεν υπάρξει ένα πρόγραμμα να φύγουν γρήγορα 3.000 άνθρωποι, δεν επανερχόμαστε στην κανονικότητα».

Ο κ. Νίκος Κακλαμάνης κάνει έκκληση να αντιμετωπιστεί αλλιώς το θέμα της φοίτησης των 14 προσφυγόπουλων στο Άνω Βαθύ, «είναι κρίμα να διχάζεται η τοπική κοινωνία για ένα τέτοιο θέμα, είναι κρίμα να χρησιμοποιούνται τα παιδιά σε μια διαμάχη ενηλίκων, είναι κρίμα να χάνουν τα παιδιά μαθήματα. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια οι γονείς να πειστούν, ότι δεν κινδυνεύουν τα παιδιά τους. Μιλάμε για 14 παιδάκια που πηγαίνουν το απόγευμα και κάνουν μάθημα σε μια άλλη αίθουσα. Είναι πολύ άσχημο και άμα δουν και την εικόνα του νησιού στην υπόλοιπη Ελλάδα, μας στενοχωρεί όλους».        

Niotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »