Νίκος Ελένης: Ικανοποίηση για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών στην πύλη Καρλοβάσου αλλά…

Νίκος Ελένης: Ικανοποίηση για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών στην πύλη Καρλοβάσου αλλά…

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Ελένης και έκανε έναν μικρό απολογισμό σχετικά με τη φετινή τουριστική σεζόν. Ο κ. Νίκος Ελένης (Ομάδα Παρέμβασης Πολιτών Καρλοβάσου) δήλωσε ικανοποιημένος από τις αφίξεις των Τούρκων τουριστών, αλλά θα μπορούσε τα πράγματα να ήταν καλύτερα. Αναφέρθηκε με πίκρα στην υπηρεσία του Τελωνείου, που ενώ οι εγκαταστάσεις των duty free είναι έτοιμες, εν τούτοις δεν μπορούν να λειτουργήσουν επειδή δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό. Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Νίκος Ελένης:

«Η τουριστική σεζόν που μας πέρασε πήγε πολύ καλά. Πήγε πολύ καλύτερα από πέρσι αλλά δεν πλησιάσαμε τους στόχους τους οποίους είχαμε θέσει, λόγω του γνωστού προβλήματος που ανέκυψε από την Τουρκική κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα έχουν διακινηθεί περίπου 16.000 άτομα, είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από πέρσι που διακινήθηκαν περίπου 12.000 άτομα, αλλά  ο φετινός μας στόχος ήταν για 18.000 άτομα. Ο πρωταρχικός στόχος που είχαμε θέσει ήταν τα 20.000 άτομα σε περίπτωση που λειτουργούσε το duty free. Το duty free που δεν λειτούργησε φέτος διότι το Τελωνείο απάντησε επίσημα με έγγραφο ότι δεν μπορεί να το λειτουργήσει επειδή δεν έχει προσωπικό. Ο αιώνιος αγώνας που κάνουνε για την πύλη Καρλοβάσου. Να μην ανοίξει η πύλη, να μην ανοίξει το duty free, να μην ανοίξει τίποτα. Κατά τ’ άλλα περιμένουμε 20.000 κόσμο κάθε χρόνο, αλλά από την άλλη κάνουμε προσπάθειες να μην ανοίγει η πύλη αυτή.

00elenis02

Η συγκεκριμένη γραμμή δεν μπορεί να διατηρηθεί και το χειμώνα, διότι  η άδεια που έχουμε είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Επειδή θέλουμε να βλέπουμε και να κάνουμε πράγματα σωστά, δεν θέλουμε το πλοιάριο το χειμώνα να φέρνει 10-20 άτομα, γιατί πολύ απλά δεν θα βγαίνει οικονομικά. Εξάλλου και ο καιρός από εδώ είναι πιο άγριος σε σχέση με το Κουσάντασι. Και από τη στιγμή που υπήρχε ενδιαφέρον για χειμερινά δρομολόγια από Κουσάντασι προς Βαθύ, θεωρήσαμε ότι ήταν σωστό να μην προσεγγίσουμε κι εμείς το θέμα των χειμερινών δρομολογίων. Υπάρχει περίπτωση σήμερα οι δύο Υπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας να συμφωνήσουν στην επανέναρξη των δρομολογίων, οπότε το πλοιάριο θα κάνει πάλι τα δρομολόγια μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2017, από και προς Καρλόβασι.

Ετοιμαζόμαστε για τη νέα τουριστική σεζόν και το πρώτο βήμα που κάνουμε είναι η έκθεση της Σμύρνης. Ετοιμάζουμε ήδη το περίπτερό μας για να διαφημίσουμε τη Σάμο και την περιοχή μας γενικά (Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο) προσβλέποντας σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών γιατί ξέρετε ότι η Σάμος υστερεί σε προσπάθειες τουριστικής προβολής κι εμείς θέλουμε αυτό το τουριστικό ρεύμα να το διπλασιάσουμε.

00elenis01

Για να επιτύχουμε το σκοπό μας (αύξηση τουριστών) θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Σ’ αυτό το κομμάτι δουλεύουμε πάρα πολύ για να προετοιμάσουμε την περιοχή μας. Δεν σταματήσαμε όλο το καλοκαίρι να προσκαλούμε Τούρκους bloggers που ασχολούνται με τον τουρισμό να δουν όχι μόνο την περιοχή μας, αλλά και όλη τη Σάμο. Τρείς φορές ήρθαν φέτος, τους δώσαμε το κατάλληλο υλικό για να διαφημίσουν το νησί μας. Και όχι μόνο Τούρκους αλλά και Ευρωπαίους που ασχολούνται με τον τουρισμό Έχουμε την ιστοσελίδα www.karlovasi.gr και κάνουμε τα πάντα ώστε να προκαλέσουμε τους Τούρκους να γνωρίσουν και ένα άλλο νησί του Αιγαίου, εκτός από τη Χίο, τη Λέσβο, την Κω.

Αν όλα πάνε καλά σχετικά με τα πλοιάρια στα Ελληνοτουρκικά δρομολόγια σκοπεύουμε στο τέλος του μήνα να κάνουμε μια μεγάλη εκδρομή και να γνωρίσουμε τους απέναντι από εμάς με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν. Ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 20 Οκτωβρίου αλλά οι εξελίξεις μας πρόλαβαν.

Αλέξης Κομνηνός   

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα