Νίκος Ελένης: Διαμάχες δεν χωρούν ούτε στην κοινωνία, ούτε στο νησί μας. Ας δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Νίκος Ελένης, ένας εκ της ομάδας των πολιτών Καρλοβάσου, που δούλεψαν και πέτυχαν σε συνεργασία με φορείς, ώστε το λιμάνι Καρλοβάσου να γίνει πύλη εισόδου, αλλά και από πέρσι να υπάρχει δρομολόγιο Τουρκικού πλοιαρίου για το Σεφεριχισάρ και μετά Σμύρνη, αλλά και αντίστροφα. Με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και των δρομολογίων που ξεκινούν από το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ο κ. Νίκος Ελένης είπε τα εξής:

«Ξεκινάνε τα δρομολόγια από την απέναντι πλευρά (Τουρκία). Το Σαββατοκύριακο αναμένουμε 900 άτομα περίπου. Είναι η πρώτη προσέγγιση του καραβιού με 900 άτομα για το Καρλόβασι, με 900 άτομα για τη Σάμο. Και λέω για τη Σάμο και το τονίζω, σχετικά με τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Οι εκδρομές που θα γίνουν από εδώ, από το Καρλόβασι, στοχεύουν σε όλη τη Σάμο. Οι εκδρομές θα πάνε σε όλη τη Σάμο. Αυτό συμβαίνει και με όλες τις πύλες εισόδου, όπου φυσικά ο τουρίστας έχει ως πρώτη επιλογή το μέρος που αποβιβάζεται και μετά επιλέγει που θα πάει».

Σχετικά με το τουρκικό πλοιάριο του συγκεκριμένου δρομολογίου ο κ. Ελένης είπε: «Το τουρκικό πλοιάριο είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που είχαμε πέρσι. Είναι δύο ετών, είναι χαμηλότερο και έχει μεγαλύτερη ευστάθεια όταν έχουμε αέρα και κυματισμό. Επίσης θα πρέπει να πούμε ότι την Πρωτομαγιά οργανώνεται ημερήσια εκδρομή από το Καρλόβασι στη Σμύρνη».

00elenis02

Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του λιμένα Καρλοβάσου: «Πέρσι είχαμε διαπιστώσει τα κτιριακά προβλήματα, αλλά φέτος θα λειτουργήσει ένα νέο κτίριο αξιοπρεπές και σύγχρονο, όπως θα πρέπει να είναι για το όμορφο νησί μας. Ένα κομμάτι αυτού του κτιρίου θα γίνει duty free και ελπίζουμε ότι από τον επόμενο μήνα θα λειτουργήσει και αυτό και είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία. Ενώ στο Κουσάντασι υπάρχει duty free, στο λιμάνι όπου πάει το δικό μας πλοιάριο δεν υπάρχει. Θα είναι κάτι πολύ δυνατό και αναμένεται να φέρει περισσότερο κόσμο.

Ο Τούρκος πράκτορας ευελπιστεί ότι θα φέρει 20% περισσότερο κόσμο, από τον αριθμό που θα ήτανε χωρίς το duty free. Θα κάνει τα ψώνια του και θα γυρίσει να δεί και τα αξιοθέατα της Σάμου».

Ποιες ήταν οι ενέργειες που έχουν γίνει: «Την περίοδο του χειμώνα δουλέψαμε πάρα πολύ και να ξέρετε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομάδα μας δούλεψε πάρα πολύ σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και με τον Δήμο. Μην ξεχνάτε ότι συμμετείχαμε με δικό μας περίπτερο στη διεθνή έκθεση της Σμύρνης. Ήταν μια πολύ πετυχημένη προσπάθεια η οποία απέφερε καρπούς. Φροντίσαμε να επιλύσουμε τα περισσότερα προβλήματα και αυτή τη στιγμή αναβαθμίζουμε την εικόνα του λιμανιού από τα παρατημένα κτίρια. Πιστεύουμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα καλύτερη εφόσον τα συμβόλαια κλείνονται αυτή την εποχή».

00elenis03

Στον επίλογό του ο κ. Νίκος Ελένης είπε: «Το νησί μας είναι ένα. Η προσπάθεια η οποία γίνεται πρέπει να είναι ενιαία. Το νησί έχει τρείς πύλες εισόδου, δεν έχει καμιά σημασία ο τουρίστας από ποια πύλη εισόδου θα μπεί. Από όποια πύλη εισόδου και να μπεί θα μεταβεί εφόσον το θέλει σε όλο το νησί. Δεν χρειάζονται οι τσακωμοί, δεν χρειάζονται κάποια σκληρά λόγια που ειπωθήκανε στον αέρα για την ασφάλεια των λιμανιών και των εγκαταστάσεων. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

Πιστεύω ότι η πρωτεύουσα πρέπει να είναι πρωτεύουσα και δεν πρέπει να απαξιώνεται γιατί αν απαξιώνεται η πρωτεύουσα, αυτόματα απαξιώνεται όλο το νησί. Το κάθε λιμάνι, η κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και αυτά είναι που οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναπτύξουν σε συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαμάχες δεν χωρούν ούτε στην κοινωνία, ούτε στο νησί μας. Ας το καταλάβουμε και ας δουλέψουμε όλοι μαζί για να μπορέσει η Σάμος να κατακτήσει τη θέση που τουριστικά και οικονομικά της αξίζει».

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα