Νέο τμήμα – τάξη εκπαίδευσης Εθελοντών – Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Νέο τμήμα – τάξη εκπαίδευσης Εθελοντών – Εθελοντριών Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Στo πλαίσιo ανανέωσης της στελέχωσης των εθελοντικών τμημάτων του Περιφερειακού Τμήματος Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα δημιουργηθεί νέο τμήμα – τάξη εκπαίδευσης Εθελοντών – Εθελοντριών Νοσηλευτικής.
Ενήλικοι συμπολίτες μας (18-65 ετών), με τις Αρχές και τα Ιδανικά του Εθελοντικού κινήματος του Ελληνικού και Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ενισχύοντας  έτσι το έργο της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας  και παρέχοντας  εθελοντικά τις υπηρεσίες τους,  πάντα με  επίβλεψη και καθοδήγηση, στο νοσοκομείο, γηροκομεία, κατασκηνώσεις, δράσεις Αγωγής Υγείας στον τοπικό πληθυσμό   ενώ αν επιθυμούν να είναι σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε κάθε έκτακτη ανάγκη εντός και εκτός συνόρων.
Η εκπαίδευση  θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, θεωρητική  (110 ωρών) και πρακτική άσκηση (80 ωρών). Τα θεωρητικά μαθήματα περιλαμβάνουν βασικές αρχές του Ε.Ε.Σ., Παθολογίας, Χειρουργικής, Ανατομίας, Νοσηλευτικής, Διαιτητικής και Πρώτων Βοηθειών και Εκτάκτου Ανάγκης. Στην περίπτωση που συγκεντρωθεί ικανός αριθμός δηλώσεων συμμετοχής, (15-30 ατόμων)  θα δημιουργηθεί νέο τμήμα – τάξη, σύμφωνα με τα εκπαιδευτικά πρότυπα και διαδικασίες του ΕΕΣ,
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει τέλη Ιανουαρίου 2020 τα θεωρητικά μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 16.00-20.00 μ.μ.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ως 20 Ιανουαρίου 2020
Πληροφορίες-αποστολή αιτήσεων στο E-mail: samosredcross@gmail.com
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »