ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κορύφωση του προσφυγικού φαινομένου

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Βρισκόμαστε σε μια καινούργια κορύφωση του προσφυγικού φαινομένου

Μετά και τα τελευταία γεγονότα στο ΚΥΤ Σάμου είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε σε μια καινούργια κορύφωση του προσφυγικού φαινομένου όπου ο εγκλωβισμός μεγάλου αριθμού προσφύγων στον νησί οδηγεί την κοινωνία σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η ψυχραιμία και η απομόνωση των ακραίων φωνών είναι επιτακτική ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε για την συνοχή της κοινωνίας. Τα αντανακλαστικά των δυνάμεων ασφαλείας έδηξαν ότι μπορούν άμεσα και αποτελεσματικά να διαχειριστούν απρόβλεπτες καταστάσεις. Από την άλλη άνθρωποι που εκπροσωπούν θεσμούς τοποθετούνται δημόσια με εμπρηστικό λόγο, ο οποίος δεν βοηθά καθόλου την κρισιμότητα της κατάστασης αντιθέτως σπρώχνουν την κοινή γνώμη σε αδιέξοδα.

Αυτό που προέχει άμεσα είναι οι αρχές του τόπου, να δείξουν την πρόθεσή τους να τερματιστεί η χαοτική εικόνα της πρωτεύουσας και να γίνει αντιληπτό ότι για ανθρωπιστικούς λόγους πρέπει άμεσα να βρεθεί προσωρινή στέγη για όλους αυτούς τους ανθρώπους, που αναγκάστηκαν μετά τη φωτιά να μείνουν εκτός ΚΥΤ.  

Δεν τιμά ούτε τον πολιτισμό μας ούτε την ιστορία μας ως Έλληνες αλλά και ως σαμιακός λαός να αποδεχόμαστε να περιφέρονται στους δρόμους μητέρες με μωρά παιδιά. Δε μπορεί ο ανθρωπισμός μας να ανεχτεί άνθρωποι να κοιμούνται στο υγρό τσιμέντο, να μην έχουν νερό, να μην έχουν στοιχειώδη πρόσβαση σε συνθήκες υγιεινής. Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή ποιες θα είναι οι συνέπιες δεν μπορεί να προβλέψει κανείς, τόσο σε επίπεδο υγείας αλλά και υγιεινής. Επίσης τίθενται σοβαρά ζητήματα δημόσιας εικόνας και παράλληλα κλονίζεται το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα