ΝΕ ΚΙΝΑΛ Σάμου: Διαχωρισμός Δήμων στη Σάμο και αλλού – αναδιαμόρφωση του Χάρτη της Τ/Α

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΚΙΝΑΛ αποφάσισε ως προς το θέμα του διαχωρισμού των Δήμων, ότι ο επανασχεδιασμός του Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 80 ημέρες πριν τις εκλογές, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση στην κοινωνία και διάλογος με τους φορείς, είναι άκαιρος και αποτελεί θεσμική εκτροπή.

Αποτελεί πολιτικό αντι-θεσμό επίσης η όποια συζήτηση να διεξάγεται εν κρυπτώ σε «κλειστές» συσκέψεις με συμμετοχή ατόμων χωρίς αρμοδιότητα.

Η Αυτοδιοίκηση έχει ως πηγαία ευθύνη τη διαφύλαξη της πολιτικής και κοινωνικής συνοχής και σκοπό την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη. Αυτό μπορεί να συντελεστεί μόνο σε συνθήκες διαφάνειας, σε γόνιμο διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς, χωρίς αποκλεισμούς και ομαδοποιήσεις με συμφέροντα. Η δημοκρατία δεν φοβάται τις αλλαγές και αποσκοπεί στην πρόοδο του τόπου.

Η κοινωνία πρέπει να μπορεί να πληροφορηθεί και εν τέλει έχει δικαίωμα να κρίνει -χωρίς κομματικά ή άλλα συμφέροντα- αυτό που ωφελεί τον τόπο.

Η ΝΕ ΚΙΝΑΛ Σάμου έχει τη θέση ότι πρέπει να δοθεί ο χρόνος στους ενεργούς πολίτες να διαπιστώσουν, με γνώση των πραγμάτων, αυτό που ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας και να αποφασίσουν με δημιουργικό τρόπο και πνεύμα.

Ν.Ε ΚΙΝΑΛ ΣΑΜΟΥ

000AfisaVKD01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »