Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ: Ανακοίνωση για τη νέα σχολική χρονιά και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στις 28/9 και στις 5/10

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σου ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο αλλά και δημιουργικό έργο του εκπαιδευτικού. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χιλιάδες κενά παραμένουν, χιλιάδες συνάδελφοί μας απολύονται κάθε χρόνο και οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται ο εκπαιδευτικός να διδάξει και ο μαθητής να μορφωθεί, είναι πραγματικά αντίξοες. Παρόλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν ξανά τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, οι ανάγκες των εκπαιδευτικών στη δουλειά και στη ζωή δε χωράνε στα ψέματα και τις κυβερνητικές απάτες. Η κυβερνητική «κανονικότητα» χτίζεται επάνω στους δεκάδες μνημονιακούς νόμους και στην υποχρηματοδότηση, που δημιουργούν ασφυξία και φορτώνουν τα βάρη στις πλάτες γονιών και εκπαιδευτικών, με άμεσο αντίκτυπο στη μόρφωση των μαθητών.

Απ’ την πρώτη μέρα στα σχολειά μας, έχουμε χρέος να δώσουμε συλλογικά τη μάχη ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες συνθήκες εργασίας. Μέσα απ’ την οργάνωση στα σωματεία μας, μέσα απ’τη δημιουργία επιτροπών, προχωράμε σε πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Έχουμε αρκετή εμπειρία πλέον απ’ την περιπέτεια που ζούμε τα τελευταία χρόνια και δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς.

Τους υποτιθέμενους 10.000 «διορισμούς» της κυβέρνησης Σαμαρά, ακολούθησαν οι 20.000 «διορισμοί» του Φίλη και οι «μαζικοί διορισμοί» σε βάθος τριετίας του Γαβρόγλου. Άνοιξαν το ζήτημα των κριτηρίων διορισμού στοχεύοντας στον «εμφύλιο» ανάμεσα σε συναδέλφους! Η πραγματικότητα, όμως λέει, ότι τα κριτήρια των υποτιθέμενων διορισμών θα αποτελέσουν κριτήρια απόλυσης για χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ώστε να επιτευχθούν οι περικοπές προσωπικού που επιτάσσουν οι «βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης δυναμικού» του ΟΟΣΑ, στις οποίες έχει δεσμευθεί και αυτή η κυβέρνηση.

Έχουν τεράστια ευθύνη και οι ηγεσίες των Ομοσπονδιών, αλλά και κάποιων σωματείων, που μπαίνουν στη διαδικασία «διαπραγμάτευσης» με το υπουργείο Παιδείας, για την πριμοδότηση της προϋπηρεσίας και άλλων κριτηρίων. Η εμπειρία από τους συμβασιούχους των ΟΤΑ είναι αποκαλυπτική: Η κυβέρνηση απέλυσε 7.000 συμβασιούχους εργαζόμενους!

Τέρμα πια με την κοροϊδία!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τη μία και η αντιπολίτευση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απ’ την άλλη, μαζί έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο και για την Παιδεία! Μαζί «τρέχουν» τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., και του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις της αγοράς. Ένα σχολείο, δηλαδή, φθηνό για το κράτος, πιο ταξικό και με εκπαιδευτικούς «λάστιχο», το οποίο θα εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Γι’ αυτό και οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών, των βιομηχάνων κλπ «τσακώνονται» ποιος θα πρωτοδώσει συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις που περνούν αβίαστα κάθε τους απάιτηση.

Η λύση βρίσκεται στην οργανωμένη πάλη μέσα απ’τα σωματεία μας για διορισμό όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα και αξιοπρέπεια!

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Εδώ και τώρα τουλάχιστον 25.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθύν οι άμεσες αναγκες των σχολείων!

Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή!

Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια! Να λειτουργήσει παντού το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο με όλους τους εκπαιδευτικούς!

Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ!

Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!

Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

Άμεση χρηματοδότηση για τις απαραίτητες δομές και προσωπικό, ώστε η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή να γίνει πραγματικότητα για όλα τα παιδιά!

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου στις 28/9 στις 12.30 στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ικαρίας-Φούρνων στο Επαρχείο της Ικαρίας στις 13.30, καθώς και την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Σάμου στην Πλατεία Πυθαγόρα στις 5/10. Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν τόσο στις κινητοποιήσεις, όσο και στις Γ.Σ. που εξήγγειλαν τα σωματεία τους, ώστε να αποφασιστεί συλλογικά το πλαίσιο πάλης και οι αγώνες του επόμενου χρονικού διαστήματος.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ!

ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ! ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Σάμος, 24/9/2018

Η Ε.Γ του Ν.Τ Σάμου

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »