Ν. Μηταράκης: «Τα πολύχρονα επιδόματα ουσιαστικά χρηματοδοτούν τους λαθροδιακινητές – Στόχος της οικονομικής στήριξης πρέπει να είναι η προστασία των στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης»

Ν. Μηταράκης: «Τα πολύχρονα επιδόματα ουσιαστικά χρηματοδοτούν τους λαθροδιακινητές - Στόχος της οικονομικής στήριξης πρέπει να είναι η προστασία των στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης»

Τις πρακτικές των πολυετών επιδομάτων που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, στηλίτευσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM και τον δημοσιογράφο, Παναγιώτη Τζένο.  

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «το διεθνές δίκαιο μας υποχρεώνει να στηρίζουμε τους αιτούντες άσυλο για αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρουν την απόφαση. Όταν πάρουν την απόφαση πλέον είναι εκτελεστέα είτε μένουν οπότε δουλεύουν και είναι ανεξάρτητοι ή φεύγουν. Το κακό είναι ότι όταν τους δίνεις επιδόματα, για πάρα πολλά χρόνια, ουσιαστικά χρηματοδοτείς τους λαθροδιακινητές, που τους φέρνουν. Άρα, στόχος της στήριξης πρέπει να είναι η προστασία των στοιχειωδών συνθηκών διαβίωσης, αλλά όχι η χρηματοδότηση των διεθνών κυκλωμάτων με ελληνικό και ευρωπαϊκό χρήμα».  

Για την πλατεία Βικτωρίας, ανέφερε ότι «τις προηγούμενες μέρες πριν γίνει η αστυνομική επιχείρηση είχαν προσπαθήσει στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μαζί με την Αστυνομία να προσφέρουμε σε ανθρώπους κάποια προσωρινή λύση μέχρι να βρούνε το δικό τους δρόμο και υπήρχαν πάρα πολλοί αλληλέγγυοι στην πλατεία που τους συμβουλεύανε, μπροστά στην Αστυνομία, να μην δεχτούνε να μετακινηθούνε αλλά να κατασκηνώσουν εκεί και να έρθουν και άλλοι ώστε να δημιουργηθεί ένα πολιτικό ζήτημα που κάποια κανάλια και εφημερίδες θα κάλυπταν και αυτό θα δημιουργούσε μια ένταση». 

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει υποβάλλει αίτημα ενεργοποίησης των μηχανισμών επιστροφής μεταναστών προς την Τουρκία και συμπλήρωσε πως «έχουμε υποβάλλει αίτημα προς την Τουρκία να αποδεχτεί τις πρώτες επιστροφές. Δεν έχει απαντήσει η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν ανοίξει και τα επίσημα σύνορά μας με την Τουρκία λόγω της πανδημίας αλλά μέσα στον Ιούλιο θέλουμε να ξεκινήσουμε επιστροφές κατευθείαν σε χώρες προέλευσης όπου αυτό είναι εφικτό από το άνοιγμα των συνόρων. Άρα μέσα στον Ιούλιο θέλουμε να δούμε τις πρώτες πτήσεις». 

«Στην ενδοχώρα έχουμε 32 βασικές δομές εκ των οποίων οι 31 είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ. Στοχεύουμε να κλείσουμε όλα τα ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε μέσα στο 2020. Να αποσυμφορήσουμε τα νησιά, χωρίς να δημιουργήσουμε συμφόρηση σε όλη τη χώρα. Αυτό θα το πετύχουμε φυλάσσοντας τα σύνορα πολύ πιο αποφασιστικά, καθώς και επιταχύνοντας τη διαδικασία ασύλου. Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αυξήσαμε τις αποφάσεις κατά 88% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αφού ολοκληρώνουμε την εξέταση ασύλου, όσοι παίρνουν διεθνή προστασία θα βγαίνουν από τις δομές, όσοι δεν πάρουν, θα προχωράμε στην απέλασή τους στις χώρες προέλευσης ή την επιστροφή τους στην Τουρκία», κατέληξε χαρακτηριστικά. 

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »