Ν. Μηταράκης: “Συμφωνήσαμε με τους δημάρχους για τα κλειστά κέντρα στα νησιά”

Ν. Μηταράκης: "Συμφωνήσαμε με τους δημάρχους για τα κλειστά κέντρα στα νησιά"

Ως ασύμμετρη χαρακτήρισε την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή για όσο χρειαστεί. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να προστατεύσουμε τα σύνορα μας», τόνισε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Διεθνοποιούμε το πρόβλημα. Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, χθες, να καλέσει στον Έβρο τους επικεφαλής ων ευρωπαϊκών οργάνων, αλλά και το γεγονός ότι το θέμα θα συζητηθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων, στο Συμβούλιο Εξωτερικών και στο αντίστοιχο της Άμυνας, δείχνει ότι η Ευρώπη θα κινηθεί ταχύτερα και πιο αποφασιστικά. Ωστόσο, είναι δική μας η ευθύνη προστασίας των συνόρων και θα την κάνουμε σωστά», πρόσθεσε.

«Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προστατέψει τα σύνορα της παίζει ένα καταλυτικό ρόλο στη διαπραγματευτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτήν τη συζήτηση που γίνεται με τη Τουρκία. Από το 2016, υπάρχει ένα πλαίσιο συνεργασίας Τουρκίας και Ε.Ε. που, σήμερα, η Τουρκία δεν εφαρμόζει μονομερώς. Αυτό το θέμα πρέπει να επιλύσει η Ευρώπη», ανέφερε ο κ. Μηταράκης και προσέθεσε πως «όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αντιλαμβάνονται ότι αν η Ελλάδα δεν προστατευθεί, η επίπτωση θα μετακυληθεί στις χώρες τους».

Ερωτηθείς για τα κλειστά κέντρα στα νησιά, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «οι νησιώτες, σήμερα, καταλαβαίνουν ότι θα ήταν ήδη πολύ ασφαλέστεροι, εάν υπήρχαν κλειστά κέντρα» και συνέχισε, λέγοντας ότι «ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει στη διαβούλευση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου τις αντιπροτάσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και των Δήμων των 5 νησιών. Όλοι είχαν συμφωνήσει ότι είναι πολύ καλύτερο να υπάρχουν κλειστά οργανωμένα κέντρα από το χάος που επικρατεί, σήμερα, στη Μόρια, στη ΒΙΑΛ και στο Βαθύ».

«Με τη φύλαξη των συνόρων στέλνουμε ένα μήνυμα στους νησιώτες ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Έχουμε μια πολιτική τεσσάρων σημείων: Προστασία των συνόρων, επιστροφές όσων δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, κλειστές ελεγχόμενες δομές και διεθνοποίηση της κρίσης», κατέληξε χαρακτηριστικά.    

Πηγή: naftemporiki.gr  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »