Μυστική σύσκεψη με Μηταράκη στη Μυτιλήνη – Τι θα γίνει με τους νεοεισερχόμενους μετανάστες

Μυστική σύσκεψη με Μηταράκη στη Μυτιλήνη - Τι θα γίνει με τους νεοεισερχόμενους μετανάστες

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16:00 η έκτακτη σύσκεψη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης έφτασε στην Μυτιλήνη κάτω από άκρα μυστικότητα και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι της Λέσβου, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου καθώς και ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του Lesvospost.com οι δήμαρχοι του νησιού μας ζήτησαν ξανά να σταλούν άμεσα πλοία ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί και κυρίως η Μόρια.

Ο υπουργός τους υποσχέθηκε ότι όσοι μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στο νησί από το πρωί της Δευτέρας, θα κρατηθούν και θα μεταφερθούν σε κλειστά κέντρα ενώ δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η αποσυμφόρηση αρχίζοντας από όσους η αίτηση ασύλου τους έχει εγκριθεί.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να συζητηθεί άμεσα το αίτημα για αποστολή πλοίων στην Λέσβο.

Πάντως δεν έγινε συζήτηση για την κλειστή δομή και που θα γίνει στο νησί μας καθώς οι εξελίξεις και οι αυξημένες ροές πήγαν πίσω τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη οι τοπικοί άρχοντες με τον υπουργό προσπαθούσαν να βρουν χώρους ώστε να μεταφερθούν προσωρινά οι νεοεισερχόμενοι μετανάστες. Αξίζει να τονιστεί ότι με βάση τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ οι νεοεισερχόμενοι  δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net  θα οδηγηθούν σε κέντρα κράτησης (πιθανόν στρατόπεδα) στην ενδοχώρα και στη συνέχεια σε μαζική απέλαση.

Πηγή: www.lesvosnews.net

00Mitarakis

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από την προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο ενημερώνει:

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη σήμερα στη Λέσβο και στη Χίο, όπου συγκάλεσε σειρά συσκέψεων με σκοπό την ενημέρωση για δύο θέματα σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ): Την αναβάθμιση -σε μέγιστο επίπεδο- των μέτρων φύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας και την προσωρινή αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λέσβο, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, κ. Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, κ. Βέρρος, ο Βουλευτής της ΝΔ του νησιού, κ. Αθανασίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αντίστοιχα, στη σύσκεψη της Χίου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Κάρμαντζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά την ενημέρωση, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον συντονισμό και την εφαρμογή των αποφάσεων σε Περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν προληπτικές δειγματοληψίες για τον COVID-19 στους Δήμους Αν. Σάμου και Φούρνων από την Be-Live

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν προληπτικές δειγματοληψίες για τον COVID-19 στους Δήμους Αν. Σάμου και Φούρνων από την Be-Live

Το Σάββατο (26/09) η Be-Live υλοποίησε μια σημαντική δράση στη Σάμο και τους νήσους Φούρνους. Η ομάδα μας πραγματοποίησε μεγάλο αριθμό SARS-CoV-2 PCR τεστ στους

Περισσότερα »
Επίσκεψη Νότη Μηταράκη στη Σάμο: Οδεύουμε προς νέο αδιέξοδο στο μεταναστευτικό; (video)

Ν. Μηταράκης: «Η χώρα μας δεν ανέχεται την παράνομη μετανάστευση. Στόχος η μηδενική παραμονή μεταναστών σε Έβρο και νησιά»

Την προστασία των συνόρων της χώρας μας με σύννομο τρόπο με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, αλλά και την αποσυμφόρηση των νησιών και όλης της

Περισσότερα »