Μοσχάτο Άσπρο: Νέο ξηρό κρασί από τον ΕΟΣ Σάμου. Γεύση αιγαιοπελαγίτικου νησιού σε ένα ποτήρι!

Ένα νέο, ξηρό και εύγευστο κρασί προστίθεται στην ήδη πλούσια γκάμα του ΕΟΣ Σάμου. Το Μοσχάτο Άσπρο με την απαράμιλλη αιγαιοπελαγίτικη γεύση, είναι έτοιμο να συνοδεύσει ιδανικά τις στιγμές σας, το φετινό καλοκαίρι!

Η μοναδική στον κόσμο ποικιλία του λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου καλλιεργείται στη Σάμο αρκετούς αιώνες και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία, την παράδοση και την οινική κουλτούρα του πανέμορφου νησιού. Η δυναμική του σταφυλιού με τα φρουτώδη και ανθικά χαρακτηριστικά στο στόμα και τη μύτη, πλαισιωμένα από μία «τραγανή», δροσιστική οξύτητα, δίνουν σε αυτό το κρασί μία στιβαρή προσωπικότητα.

Η όψη του είναι ιδιαίτερα ελκυστική με λαμπερό ανοιχτοκίτρινο χρώμα και πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματικά είναι πλούσιο και «γεμάτο», φέρνοντας στο νου την οσμή ώριμων, λευκόσαρκων φρούτων (όπως ροδάκινο, βερίκοκο και πεπόνι) που απλώνονται σε ένα εξαιρετικό φόντο διακριτικής έκφρασης του Μοσχάτου χαρακτήρα.

Εξαιρετικά φρουτώδες στη γεύση, ισορροπεί αρμονικά μεταξύ ξηρού και γλυκού, σε ένα απολαυστικό παιχνίδισμα. Αν και στην επίγευση αφήνει μια ανεπαίσθητη γλύκα, η φυσιολογική φρεσκάδα του σταφυλιού υπερτερεί και δημιουργεί ένα εξαιρετικά αρμονικό σύνολο.

Συνοδεύει εξαιρετικά πιάτα διεθνούς και Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας με πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά. Έξοχα συνταιριάζει και με γλυκόξινες γεύσεις της Άπω Ανατολής. Για την καλύτερη δυνατή απόλαυση σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.

Δοκιμάστε το νέο ξηρό κρασί του Ε.Ο.Σ Σάμου, το Μοσχάτο Άσπρο που υπόσχεται να φέρει τη δροσιά της αιγαιοπελαγίτικης αύρας και τα αρώματα της σαμιώτικης γης, στο τραπέζι του φετινού καλοκαιριού!

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.

www.samoswine.gr

www.samiaampelos.gr

Το Προφίλ του Συνεταιρισμού:

Ο Συνεταιρισμός της Σάμου ιδρύθηκε το 1934 και από τότε συγκεντρώνει, οινοποιεί και εμπορεύεται το σύνολο της παραγωγής των αμπελουργών-μελών του.  Το Σαμιώτικο κρασί, ειδικά το γλυκό, αποτελεί έναν από τους κυριότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε χώρες όπως η Γαλλία – η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για τον Συνεταιρισμό – και άλλες 25 χώρες.

Η οινική παραγωγή της Σάμου, οι γλυκείς και οι ξηροί της οίνοι, είναι μοναδικοί στην γεύση και την ποιότητά τους, καθώς συγκεντρώνουν όλες τις γευστικές ιδιαιτερότητες που τους προσδίδει η καλλιέργειά τους σε υψομετρικές αναβαθμίδες. Τα ξηρά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, Ψηλές Κορφές, Aegean Breeze (Αγέρι του Αιγαίου), Μοσχάτο Άσπρο και Samena, με το κρυστάλλινο χρώμα τους και τα έντονα φρουτώδη αρώματα, μας ταξιδεύουν σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο γεύσεων. Παράλληλα, η παραδοσιακή και αγαπημένη γεύση του γλυκού σαμιώτικου κρασιού, τονίζεται μέσα από τους επιδόρπιους οίνους της, Samos Grand Cru, Samos Nectar, Samos Anthemis και Samos Vin Doux, που μας προδιαθέτουν για ταξίδια γεύσεων συνοδεύοντας ιδανικά διάφορα πιάτα μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και επιδόρπια.

Τον Μάρτιο του 2016, ξεκίνησε η στρατηγική συμμαχία του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ με την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Η συνεργασία αυτή, αποτελεί κομβικό σημείο για την περαιτέρω εμπορική ανάδειξη του πολυβραβευμένου Σαμιώτικου κρασιού και της ενίσχυσης της εμπορίας και εξαγωγής του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

ASTRA 10Y 300X370 A

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »