Μιχάλης Μητσός: Το εξειδικευμένο μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου

Μιχάλης Μητσός: Το εξειδικευμένο μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός. Αναφέρθηκε στη νέα κινητή μονάδα πλύσης και απολύμανσης παρέλαβε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου. Το εξειδικευμένο μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση των δρόμων, των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.

«Είναι ένα μηχάνημα το οποίο είναι καινούργιας γενιάς, από την πρώτη στιγμή που το είδαμε να λειτουργεί και ενώ δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον Covid-19, κάναμε τις κινήσεις και τώρα καταφέραμε μετά από όλες τις διαδικασίες να το προμηθευτούμε. Θα βοηθήσει πάρα πολύ σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους για απολυμάνσεις, για καθαρισμό. Με το που τελειώσουμε την πόλη θα ξεκινήσουμε και στο Πυθαγόρειο, στο Κοκκάρι, γύρω-γύρω παντού, έτσι ώστε να δώσουμε άλλη μορφή στους κοινόχρηστους χώρους, στις πλατείες του Δήμου μας.

«Έχουμε ήδη κανονίσει βραδινή βάρδια (για τον εσωτερικό εμπορικό δρόμο) έτσι ώστε να καθαρίσουμε τον εμπορικό δρόμο και την πλατεία Πυθαγόρα, για να μην ενοχλούμε και την λειτουργία των μαγαζιών και τους πολίτες οι οποίοι τις πρωινές ώρες είναι σε αυτούς τους χώρους. Αυτό αγοράστηκε από το κονδύλι που έχει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, κόστος γύρω στα 48.000€. Ήταν προτεραιότητά μας να πάρουμε αυτό το μηχάνημα ώστε να ξεκινάμε σιγά-σιγά να καθαρίζουμε περιοχές και πλατείες οι οποίες είχαν να καθαριστούν χρόνια».

Το ξεκίνημα έγινε με την πλατεία του Αγίου Νικολάου στην οποία θα γίνουν και κάποιες απαραίτητες εργασίες.

Μέσα Ιουλίου δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα με το νερό, αλλά έγιναν εργασίες με νέο δίκτυο και νέα δεξαμενή, έτσι πλέον το νερό είναι περισσότερο καθώς δεν χάνεται μέσα σε χαράδρες. Ζημιές υπάρχουν από διάφορα έργα που γίνονται αλλά εδώ και μέρες έχει λιγοστέψει ο χρόνος και οι μέρες διακοπών της υδροδότησης.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ενημερώσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι στην περιοχή Ζερβού που χτίζεται το νέο ΚΥΤ δεν επαρκεί το νερό για ένα τέτοιο έργο. Για τις καθαρίστριες των σχολείων και την προκήρυξη που έχει βγει, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία καθαρά και ασφαλή.

00Elia

      

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 150 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 416 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 18 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστές συρροές

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα, αναφέρονται τα εξής: “Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου

Περισσότερα »