Μιχάλης Μητσός: «Θα υπογράψω οτιδήποτε που αφορά τον βιολογικό, όταν θα είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά των δημοτών θα πιάσουν τόπο»

Μιχάλης Μητσός: «Θα υπογράψω οτιδήποτε που αφορά τον βιολογικό, όταν θα είμαι σίγουρος ότι τα λεφτά των δημοτών θα πιάσουν τόπο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός.

Τη Δευτέρα (06/07) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, με αρκετά θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μετά από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των έργων της αποκατάστασης αγωγού ύδρευσης στην περιοχή «Καλάμι».

«Στην περιοχή «Καλάμι», εκεί στο πάρκινγκ, είναι μία απόσταση γύρω στα 500 μέτρα, που καθημερινά αντιμετωπίζουμε προβλήματα και διαρροές στο υπάρχον δίκτυο. Θα πραγματοποιήσουμε εκεί ένα έργο, ώστε να αλλαχτεί ο σωλήνας ύδρευσης για να μην έχουμε τις καθημερινές απώλειες νερού σε εκείνο το σημείο.

Είχαμε προβλέψει στο τεχνικό πρόγραμμα ένα ποσό για εκείνο το έργο, βγήκε κάτι παραπάνω και κάναμε αναμόρφωση στον κωδικό ώστε να δημοπρατηθεί το έργο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο εξήγησα ποια είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στην πόλη. Το πρόβλημα με την υδροδότηση και τις πολλές διακοπές στην πόλη είναι υπαρκτό, είναι ένα πρόβλημα που μαζί με την Τεχνική Υπηρεσία είναι το καθημερινό μας άγχος και προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερη λύση, ώστε να μην έχουμε τόσο μεγάλες διακοπές στην υδροδότηση της πόλης.

Ήδη αποκαταστήσαμε μια μεγάλη ζημιά που εντοπίσαμε σε μια μεγάλη χαράδρα από τον αγωγό νερού που ερχόταν από το Κοκκάρι. Όλο αυτό το νερό που χάναμε το αποκαταστήσαμε, άρα από εκεί δεν έχουμε άλλες απώλειες. Ένα άλλο θέμα που υπήρχε ήταν ο τρόπος που υδροδοτούνταν το ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Ερχόταν ένας σωλήνας κατευθείαν από τη δεξαμενή. Εμείς δεν είχαμε την ευχέρεια είτε να μειώσουμε το νερό, είτε και κάποια στιγμή να το διακόψουμε αν είχαμε κάποια βλάβη, ώστε να δώσουμε λιγότερα κυβικά από αυτά που καταναλώνουν άσχετα μέσα στο ΚΥΤ».

Στο περιφραγμένο κομμάτι του ΚΥΤ από τις σχετικές μετρήσεις που γίνονται, ξοδεύονται γύρω στα 280 κυβικά την ημέρα, ενώ με τις διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα υδροδοτηθεί με διαφορετικό τρόπο το ΚΥΤ Σάμου, για να υπάρχει καλύτερος έλεγχος και να μειωθεί το νερό που δίνεται.

Στην περιοχή της Κέρβελης γίνονται εργασίες, ενώ θα προβούμε σε μήνυση για δολιοφθορά, για τον σπασμένο σωλήνα που βρήκαμε.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα προβεί στην αγορά με διαγωνισμό για 4 πρέσες σκουπιδιών καθώς θεωρείται απαραίτητο εργαλείο. Η πρέσα που υπήρχε πίσω από το ξενοδοχείο «Ξενία», έτσι και αλλιώς έπρεπε να φύγει, καθώς πρέπει να γίνει αποκαθήλωση ενός τμήματος του Ξενία στην πίσω όψη, ενώ θα βρεθούν νέες θέσεις για τις πρέσες.

Για την αποκατάσταση του ΟΕΔΑ και τον ηλεκτροφωτισμό, υπάρχουν προτάσεις που θα υποβληθούν άμεσα. Για τον βιολογικό καθαρισμό και τα προβλήματα που υπάρχουν ο κ. Μητσός τόνισε πως αναμένονται ανακοινώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία. Ο ίδιος δε, θα υπογράψει το οτιδήποτε, όταν θα είναι σίγουρος ότι τα λεφτά των δημοτών θα πιάσουν τόπο. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασιστεί ποιος θα είναι ο τεχνικός σύμβουλος ο οποίος θα έχει εμπειρία και θα δει τι ακριβώς συμβαίνει με τον βιολογικό.

«Η χρηματοδότηση για την «κάλτσα» ήταν ένα έργο που είχε προταθεί και χρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Εμείς μέσα σε 15 ημέρες από τότε που αναλάβαμε είδαμε ότι υπάρχει πρόβλημα όσο αφορά την απόσταση που θα κάλυπτε αυτή η λύση. Κάναμε ενέργειες ώστε σε πρώτη φάση να βρούμε τα χρήματα για να γίνει αποκατάσταση σε όλο το χιλιόμετρο και αυτή ήταν η απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα τότε».

Την επόμενη Δευτέρα (14/07) θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου με μοναδικό θέμα τον βιολογικό καθαρισμό της πόλεως Σάμου.

00Groomers22

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »