Μιχάλης Μητσός: Τα χρήματα που πήρε ο Δήμος από την Κυβέρνηση, ανήκουν στον Δήμο και θα τα χρησιμοποιήσει για ανταποδοτικά έργα που πρέπει να γίνουν.

Μιχάλης Μητσός: Τα χρήματα που πήρε ο Δήμος από την Κυβέρνηση, ανήκουν στον Δήμο και θα τα χρησιμοποιήσει για ανταποδοτικά έργα που πρέπει να γίνουν.

00Erga

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός.

Έχουν ξεκινήσει συνεργεία καθαρισμού από τις γειτονιές, με λίγο περισσότερη βάση στα σχολεία της Β΄θμιας που ανοίγουν από εβδομάδα και για να γίνουν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και καθαρισμοί.

«Ήδη στην παραλιακή έχει ξεκινήσει ένα έργο για τον σωλήνα των λυμάτων που είναι πίσω από το πρώην ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» που όλα τα χρόνια υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που θέλουμε να το εντοπίσουμε και να φτιάξει η κατάσταση.

Φυτέψαμε 4 φοίνικες στη νησίδα, θα καθαριστεί όλο αυτό το κομμάτι για να μπει και γκαζόν, θα φυτεύουν λουλούδια και κάποια στιγμή θα κλείσει το μεγάλο παρκινγκ για να διορθωθούν κάποιες ζημιές και θα γίνει καινούργια διαγράμμιση, συν διαγράμμιση για μηχανάκια σε ένα μεγάλο κομμάτι. Για να μπορέσουμε να αδειάσουμε λίγο τα πεζοδρόμια και να δώσουμε διέξοδο στον κόσμο για το που μπορεί να αφήνει τα μηχανάκια».

00Erga01

Ο Δήμος θα πάρει 1.500.000€, ενώ είναι η πρώτη φορά που θα πάρει λεφτά για το μεταναστευτικό και όλα αυτά είναι ανταποδοτικά για όλα αυτά τα χρόνια που το προσωπικό, τα μηχανήματα, βοηθούσαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από το ΚΥΤ και στις εργασίες που γίνονται.

«Δεν έχει γίνει καμία συμφωνία με την κυβέρνηση όσο αφορά όλα αυτά τα χρήματα. Αυτά τα χρήματα ανήκουν στον δήμο και θα τα χρησιμοποιήσει για ανταποδοτικά έργα που πρέπει να γίνουν στον δήμο του».

Για την ανακοίνωση του κ. Χατζηχριστοδούλου, ο κ. Μητσός απαντά και λέει «Πρέπει να αποδείξει αυτό που λέει ότι ο Δήμος έχει κάνει συμφωνία με την κυβέρνηση, όσον αφορά αυτά τα χρήματα, πρέπει να το αποδείξει, αλλιώς είναι μια συκοφαντία και μόνο».

Με το θέμα του νερού , υπάρχει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, αλλά ήδη υπάρχει διαγωνισμός στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τις χλωριώσεις και αναμένεται ο ανάδοχος που θα είναι υπεύθυνος για το νερό, με τα δικά του μέσα.

00Erga02

«Με το υπάρχον προσωπικό δεν είναι δυνατόν ο δήμος να αναλάβει αυτό το μεγάλο και τόσο σοβαρό θέμα. Αν τυχόν πάμε σε κάποιες άλλες λύσεις αυτές θα είναι για το μέλλον, αυτή την στιγμή δεν μπορεί ο δήμος με το προσωπικό που έχει και τις γνώσεις του προσωπικού πάνω σε αυτό το θέμα, να αναλάβει τις χλωριώσεις και να είναι υπεύθυνος όσον αφορά τις χλωριώσεις των δεξαμενών» .        

Για τις δολιοφθορές που έγιναν σε δεξαμενές και αντλιοστάσια, έχει γίνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και καταγράφονται από την αστυνομία ανάλογα περιστατικά.

Στο πρόγραμμα είναι και οι καθαρισμοί παραλιών και της αγροτικής οδοποιίας, ενώ θα γίνει και καταγραφή αυτών. Αναμένεται εποχικό προσωπικό, ώστε να πραγματοποιηθούν και εργασίες στα διάφορα χωριά του δήμου.    

siaficoffee

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 209 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Δείτε που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: 342 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 5 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σε τηλεδιάσκεψη ο Κώστας Μουτζούρης με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο είχε σήμερα 24.09.2020 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, παρουσία και του Συμβούλου

Περισσότερα »
Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Προσωρινή παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων λόγω covid-19 (δράση δ του Μέτρου 3.1.9).

Το Τμήμα Αλιείας της  Περιφερειακής Ενότητας Σάμου  ενημερώνει όλους τους αλιείς, πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η  υπ’ αριθμ. 1906/7-9-2020 Απόφαση

Περισσότερα »
Φουλ επίθεση με ξαφνικές άμυνες

Τι κάνεις, ρε… Μαν;

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης Κάνε εγγραφή και διεκδίκησε το interwetten bonus Στεάουα – Σλόβαν Λίμπερετς: Παιχνίδι για τον 3ο προκριματικό του Europa League, μονό, και

Περισσότερα »