Μιχάλης Μητσός: Μέχρι την Παρασκευή (11/10) τ’ αποτελέσματα για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Υπό σκέψη η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας

Μιχάλης Μητσός: Μέχρι την Παρασκευή (11/10) τ’ αποτελέσματα για την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Υπό σκέψη η ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στα θέματα καθαριότητας και ύδρευσης, κ. Μιχάλης Μητσός.

Μετά από την ανακοίνωση του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το πρόβλημα στην ύδρευση, η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, αύριο (Τετάρτη 09/10) θα πάρουμε καινούργια δείγματα από τα σημεία που είχαμε πάρει πριν 10-15 ημέρες και πιστεύω μέχρι την Παρασκευή (11/10) να έχουμε τ’ αποτελέσματα».

Μέχρι τότε ισχύει η ανακοίνωση μη πόσιμου νερού, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου από την περιοχή του Πυθαγορείου.

Συνεχίζεται η διανομή εμφιαλωμένου νερού, όπου ζητηθεί, είτε στα σχολεία ή το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

«Πιστεύω πως μέχρι την Παρασκευή θα είναι όλα εντάξει, θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα βγάλουμε την ανακοίνωση που θέλει όλος ο κόσμος να δει».

Στα θέματα της καθαριότητας και στην ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών ο κ. Μητσός απαντά πως «σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία καμπάνια μέσω διαδικτύου, έτσι ώστε με πολύ απλό τρόπο να ξέρει ο κόσμος, το τι πετάμε μέσα στους κάδους και τι δεν πετάμε. Σε πρώτη φάση αυτό.

Σε δεύτερη φάση πρέπει να ξέρει όλος ο κόσμος ότι δεν αφήνουμε σκουπίδια έξω από τους κάδους».

Δημιουργείται ένας 5ψήφιος αριθμός που θα δίνει κατευθυντήριες οδηγίες, πότε θα περνούν τα φορτηγά και άλλες οδηγίες για την καλυτέρευση των συνθηκών. Ήδη ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, έχει στείλει έγγραφα σε επιχειρήσεις για να βελτιώσουν την κατάσταση και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τότε θ’ ακολουθηθεί η νόμιμος διαδικασία με το αντίστοιχο πρόστιμο.

Στις παιδικές χαρές σε περίπτωση παραβίασης των όρων χρήσης, μόνο το Λιμεναρχείο μπορεί να παρέμβει αλλά αναζητούνται τρόποι ίδρυσης Δημοτικής Αστυνομίας.

PerKilo760X140

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ανακοίνωση – πρόσκληση για διορθωτική ή αρχική δήλωση τετραγωνικών μέτρων ακινήτων

Νέες ώρες και ημέρες για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 142/03-08-2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ανακοινώνεται ότι για το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου, καθιερώνεται η ημέρα Παρασκευή

Περισσότερα »