Μιχάλης Μητσός: Εμείς ως κάτοικοι αυτής της πόλης πρέπει ν’ αλλάξουμε ψυχολογία, γιατί η πόλη μας σ’ ένα – δύο μήνες θα ερημώσει

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός ο οποίος αναφέρθηκε στην 24ωρη διαμαρτυρία για την αύξηση του ΦΠΑ που θα γίνει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016. Ο κ. Μιχάλης Μητσός είπε:

«Διαμαρτυρόμαστε κι εμείς για το θέμα του ΦΠΑ ως Σύλλογος. Ευελπιστούμε να υπάρξει μια θετική απόφαση για τα δικά μας νησιά και να μη γίνει αυτή η αύξηση. Όσο αφορά την έλευση της νέας χρονιάς για τον δικό μας κλάδο δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ, είναι και κάποιες άλλες αυξήσεις που θα γίνουν σε διάφορα προϊόντα και δεν μπορούμε τις απορροφήσουμε. Το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ από 1/1/2017 αποτελεί ταφόπλακα για το νησί μας.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, βλέπουμε ότι ανοίγουν νέα καταστήματα που σημαίνει ότι ο κόσμος δεν το βάζει κάτω. Εμείς είμαστε εδώ και παλεύουμε. Όσα προβλήματα κι αν έχουμε, πιστεύω ότι παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος. Είμαστε 18 ώρες την ημέρα στα μαγαζιά μας και παιδευόμαστε για να έχουμε άριστα αποτελέσματα. Είμαστε 50 επιχειρήσεις στον κλάδο μας και ζούνε 400 οικογένειες.».

Ο κ. Μιχάλης Μητσός αναφέρθηκε και στις διάφορες φοβίες του κόσμου που λόγω διαφόρων περιστατικών που έχουν συμβεί στην πόλη, φοβάται να κυκλοφορήσει:

«Επειδή έρχομαι σ’ επαφή με πολύ κόσμο διακρίνω έναν φόβο στα μάτια του. Πρέπει λιγάκι να το αποβάλλουμε. Μην καταστρέψουμε την πόλη μας από μόνοι μας.. Αν δεν βγούμε στο δρόμο και δεν κυκλοφορήσουμε θα ερημώσει η πόλη μας. Αυτό το λέω γενικά. Δεν το λέω για να έρθει ο κόσμος στα μαγαζιά. Γενικά η πόλη τον τελευταίο καιρό έχει ερημώσει. Και ερημώνει διότι υπάρχει ένας φόβος, απόρροια του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Αν το επιτρέψουμε εμείς να υπάρξει αυτός ο φόβος σε 1-2 μήνες η πόλη μας θα είναι έρημη.

Αν δεν βοηθήσουμε εμείς οι κάτοικοι ν’ αλλάξει αυτή η ψυχολογία, η πόλη μας θα είναι σαν τις έρημες πόλεις σε ταινίες γουέστερν που ακούγεται μόνο ο αέρας».

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ. Μιχάλης Μητσός ανέφερε ότι «οι πολίτες των νησιών Λέσβου – Χίου – Σάμου είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Πρίν από δύο μήνες μας έλεγαν για τους 2.000 μετανάστες που θα πηγαίνανε στην Κρήτη. Είδατε κάτι να γίνει; Το αποτρέψανε γιατί η Κρήτη βγάζει κυβέρνηση. Αν εμείς δεν αντισταθούμε, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Θα ξυπνήσουμε ένα πρωϊ και θα δούμε άλλους 3.000. Είμαστε η μοναδική πόλης στην Ευρώπη που σ’ αντιστοιχία με τον πληθυσμό έχουμε τόσους μετανάστες. Και είναι προς τιμή των Σαμιωτών που δεν έχουμε τα επεισόδια που γίνονται σε Λέσβο και Χίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Μητσός.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »