Μιχάλης Μητσός: «Αισθανόμαστε πολύ όμορφα για την τοποθέτηση των seatracks στη Σάμο και είναι ένα συν (+) για το νησί μας

Μιχάλης Μητσός: «Αισθανόμαστε πολύ όμορφα για την τοποθέτηση των seatracks στη Σάμο και είναι ένα συν (+) για το νησί μας

Στο πρωϊνό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Μιχάλης Μητσός για το θέμα της τοποθέτησης των seatracks στη Σάμο.

Είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την τοποθέτηση seatracks στη Σάμο επί Δημαρχίας των κ. Αγγελόπουλου και κ. Θάνου, ενώ οι ενέργειες του Πανσαμιακού Σωματείο ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ για τοποθέτηση seatracks, γίνονται εδώ και 10 χρόνια.

Το seatrack είναι ένα ειδικό μηχάνημα και είναι πατέντα Eλληνική και μάλιστα το έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Πάτρας και οι άνθρωποι εκεί, έχουν συστήσει και μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία φτιάχνει όλα αυτά τα πράγματα.

Στην ουσία είναι ένα μηχάνημα βοηθητικό με καρεκλάκι, με διάδρομο που ξεκινά από την παραλία και πηγαίνει στη θάλασσα μέσα και βοηθά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους.

Το κόστος για ένα seatrack ανέρχεται περίπου στις 20.000€ και θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για τους επισκέπτες που θα έχουν την διάθεση να επισκεφτούν το νησί. Το σωματείο έχει κάνει ήδη αυτοψία στις παραλίες που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι μηχανισμοί και έχουν αποφασίσει που θα ήταν ιδανικά.

Όπως είχε αναφέρει και σε παλιότερή του συνέντευξη στο Radio Café 102,4 o κ. Μιχάλης Αναγνώστου, πρόεδρος του Πανσαμιακού Σωματείο ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ.

«Ο κ. Αγγελόπουλος λειτούργησε καταλυτικά και γρήγορα με τις τεχνικές υπηρεσίες, μάλιστα το είχε αναλάβει και η κα Καζάκου, αυτό βέβαια ήταν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» το οποίο αυτό απεντάχθηκε και για αυτό έχει καθυστερήσει και μπαίνει στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Βέβαια το πρόβλημα ήταν ότι έγινε και η διάσπαση των δύο δήμων, οπότε και αυτό μας πήγε πίσω. Στην ουσία αν ήταν ο ενιαίος δήμος θα έπρεπε αυτή την στιγμή να είχαν ήδη τοποθετηθεί. Μιλάμε για 5 seatracks στη Σάμο, στο Κοκκάρι, την πόλη Βαθέος και το Πυθαγόρειο, για την ανατολική πλευρά. Για την δυτική πλευρά μιλάμε για το Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο».

Ο Aντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Μητσός αισθάνεται πολύ όμορφα για την τοποθέτηση πλέον των seatracks:

«Αισθανόμαστε όμορφα γιατί ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει και κατατεθεί από τον Ενιαίο Δήμο Σάμου, εμείς καταφέραμε παρά τα κάποια προβλήματα που υπήρχαν και ξεπεράστηκαν, να είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή την στιγμή να τοποθετούνται τα τρία seatracks στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και δύο στον Δήμο Δυτικής Σάμου. Θα είμαστε από τα λίγα μέρη της Ελλάδος που θα έχει 5 seatracks και νομίζω ότι θα είναι ένα συν γενικά για το νησί μας από εδώ και πέρα όσον αφορά τον τουρισμό.

00Seatrack01

Έχουν τοποθετηθεί ήδη στο Ποτοκάκι και στο Βαθύ (θέση Μαούνες) και θα τοποθετηθεί και στο Κοκκάρι στο μικρό Λιμανάκι. Οι θέσεις οι οποίες επιλέχτηκαν ήταν σε πλήρη συνεννόηση με το σύλλογο ΑμεΑ «ΙΚΑΡΟΣ», οι οποίοι θα έχουν την πρόσβαση σε αυτά τα σημεία». Υπολογίζεται ότι η τοποθέτηση των seatracks θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Αυγούστου 2020.

Υπήρξαν συγκεκριμένες παρατηρήσεις για την τοποθέτηση αλλά όπως τόνισε ο κ. Μητσός υπάρχουν ακόμα εργασίες να γίνουν και δεν έχουν παραδοθεί πλήρως ακόμα, ενώ θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε οτιδήποτε προκύψει.

Η εκτέλεση του έργου ανήκει στον δήμο Ανατολικής Σάμου, ενώ ο Δήμος θα είναι υπεύθυνος για την τοποθέτηση των seatracks στο Μαραθόκαμπο και στο Καρλόβασι. Κάθε Δήμος μετά την τοποθέτηση, θα αναλάβει τη συντήρησή τους, ενώ όπως τόνισε ο κ. Μητσός, τον Οκτώβριο θα αφαιρούνται, θα φυλάσσονται σε αποθήκες και θα επανατοποθετούνται αρχές καλοκαιριού.

00CharismaMikro

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ

Από τον πρώην Δήμο Σάμου και στο πλαίσιο Προγραμματικής σύμβασης με το ΝΠΔΔ «Σαμιακή Αρωγή», υπεβλήθη αίτημα χρηματοδότησης στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020, με τίτλο «Ενίσχυση υποδομών κοινωνικής μέριμνας Δήμου Σάμου».

Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και στις 21/01/2020 διεξήχθη ο διαγωνισμός από το Δήμο Ανατολικής Σάμου ο οποίος υλοποιεί και το έργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 329.648,00 € και αφορά στην προμήθεια και την εγκατάσταση μη μόνιμων βοηθητικών διατάξεων για την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, των ατόμων με αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα.

Η τοποθέτηση αφορά 5 διατάξεις, στο Μαλαγάρι Σάμου, στο Ποτοκάκι Πυθαγορείου, στο Κοκκάρι, στο Καρλόβασι και τον Όρμο Μαραθοκάμπου.

Ο συνολικός σχεδιασμός της πρότασης, όπως και η χωροθέτησή τους, έγινε σε συνεργασία και με τις υποδείξεις του Πανσαμιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία και Φίλων «ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ – Ο ΙΚΑΡΟΣ», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συνδρομή τους.

Στόχος μας είναι το νησί της Σάμου να αποτελεί προορισμό φιλικό στα άτομα με αναπηρία ή με περιορισμένη κινητικότητα και να δίνει το δικαίωμα της ίσης πρόσβασης σε όλους.

Από τις 109 επίσημα αυτόνομα προσβάσιμες παραλίες, ανά την Ελλάδα, μέσω αυτής της παρέμβασης, το νησί μας θα διαθέτει τις 5 εξ αυτών.

Η διαδικασία τοποθέτησης έχει ολοκληρωθεί για τις παραλίες Ποτοκακίου, Μαλαγαρίου και συνεχίζεται έως ότου ολοκληρωθεί, σε όλες τις προαναφερόμενες περιοχές.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »
O ιατρός Εμμανουήλ Κιάσσος εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αν. Σάμου για θέματα κορονοϊού

Ορίσθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Εμ. Κιάσσος ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Αν. Σάμου στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας

Σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 59/25-01-2021 απόφαση Δημάρχου, ορίσθηκε ο κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, Δημοτικός Σύμβουλος, ως Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην

Περισσότερα »