Μιχάλης Αναγνώστου πρόεδρος Συλλόγου «ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ – Ο ΙΚΑΡΟΣ»: Σε θέματα ΑμεΑ ως τόπος, έχουμε μείνει πίσω

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ. Μιχάλης Αναγνώστου, πρόεδρος στο «ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ “ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΕΓΑΣ – Ο ΙΚΑΡΟΣ».

Αφορμή στάθηκε ένα δελτίο τύπου από την Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου, που έθεσε θέματα ΑμεΑ, που αφορούν τον καθορισμό θέσεων παρκινγκ και την τοποθέτηση μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα, στο δημοτικό συμβούλιο εκφράζοντας την άποψή του ο κ. Μιχάλης Αναγνώστου.

«Όσον αφορά τις θέσεις στάθμευσης στην πρωτεύουσα του νησιού, έχουμε τονίσει και με έγγραφά μας και με ομιλίες μας, ότι πρέπει να τοποθετηθούν κάποια σήματα ώστε να διευκολύνουν τους ανθρώπους που επισκέπτονται για διάφορες δουλειές ή για θέμα αναψυχής την πρωτεύουσα του νησιού μας».

Ως προς τη χρήση της παραλιακής, που όπως είπε ο κ. Αναγνώστου είναι μεν εξυπηρετική, εξακολουθεί όμως να εκκρεμεί το θέμα θέσεων που θα διευκολύνουν κάποια άτομα με αναπηρία. Αυτό το θέμα αφορά και τη διευκόλυνση επισκεπτών ΑΜΕΑ που έρχονται στο νησί της Σάμου.

«Είναι λυπηρό να έρχεται έστω και ένας τουρίστας ή και οι κάτοικοι του νησιού που έχουν προβλήματα κινητικότητας και να μην βρίσκουν χώρο να σταθμεύσουν. Και να βλέπουμε στις εσοχές (παρκίδες) στην παραλιακή οδό, σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, για τις οποίες έχουμε κάνει κυκλοφοριακή μελέτη και προβλέπεται σ’ αυτές τις παρκίδες προς τη θάλασσα, να μπουν σε κάθε εσοχή από μια θέση ΑΜΕΑ».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο δύο (2) θέσεις ΑΜΕΑ, στο Δημαρχείο Σάμου, οι οποίες έχουν μπει με πρωτοβουλία και έξοδα του Συλλόγου μας, επί δημαρχίας του κ. Στέλιου Θάνου. Έχει γίνει μια μελέτη η οποία έχει κοινοποιηθεί στο Σύλλογο και αφορά όλο το νησί, αλλά δεν έχει μπει σε χρήση ακόμα. Τα αιτήματα για θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ κοινοποιούνται χρόνια και χρειάζονται την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για τις θέσεις στην παραλιακή έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες προς το Λιμενικό Ταμείο Σάμου, από τον Ιανουάριο 2018, ενόψει γιορτών και τουριστικής περιόδου.

00Anagnostou02

«Πριν από δύο εβδομάδες δέχτηκα κοινοποίηση εγγράφου από το Λιμενικό Ταμείο, από τον προεδρεύων κ. Δημήτριο Καραγιάννη, ο οποίος στην κυκλοφοριακή μελέτη που συντάσσεται, για το master plan της πόλης της Σάμου, έχει προβλέψει 4 θέσεις», όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αναγνώστου.

Για το θέμα που αφορά τους μηχανισμούς πρόσβασης στη θάλασσα (SeaTracks), έχει μπει σε ειδικό πρόγραμμα, έγινε η μελέτη και το πρώτο τρίμηνο του 2019 θα τοποθετηθούν. Δεν υπήρχε μέχρι στιγμής παραλία με πρόσβαση για ΑΜΕΑ στο νησί της Σάμου.

Η πρόσβαση σε διάφορες εκδηλώσεις, είναι ένα άλλο θέμα που απασχολεί και όπως ανάφερε ο κ. Αναγνώστου έχει γίνει κάποια σχετική πρόοδος ως προς την προσβασιμότητα, ράμπες, ειδική λωρίδα για τους τυφλούς, αλλά ως τόπος έχουμε μείνει πίσω.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »