Μιχάλης Αναγνώστου: «Εμείς σαν σωματείο έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα, σειρά εγγράφων, για την τοποθέτηση 5 seatracks στη Σάμο»

Μιχάλης Αναγνώστου: «Εμείς σαν σωματείο έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα, σειρά εγγράφων, για την τοποθέτηση 5 seatracks στη Σάμο»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με την Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά o κ. Μιχάλης Αναγνώστου, πρόεδρος του Πανσαμιακού Σωματείου ΑμεΑ ΙΚΑΡΟΣ.

Το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος καταδικάζει τη στάση των εκπροσώπων του Δήμου Χίου με αφορμή το seatrack. Το Πανσαμιακό Σωματείο ΑμεΑ Νίκος Μένεγας ο Ίκαρος κατόπιν ενημέρωσης για τα όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Χίο, μεταξύ του Παγχιακού Σωματείου ΑμεΑ και του Δήμου Χίου, με αφορμή το seatrack, στηρίζει τον Π.Σ.ΑμεΑ και καταδικάζει τη στάση των εκπροσώπων του Δήμου ως ακραία και χωρίς προηγούμενο.

Σε απαίτηση του Π.Σ.ΑμεΑ να τοποθετηθεί το seatrack εγκαίρως και κατόπιν διαμαρτυρίας του, τόσο ο Aντιδήμαρχος Γιώργος Πατερημός όσο και ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επιτέθηκαν στον σύλλογο και στην πρόεδρο με τοποθετήσεις τους σε κοινωνικό δίκτυο, απαξιώνοντάς τους, κάνοντας αναφορά για ερπετά που πετούν λάσπη. Ως σωματείο, μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου, ζητούν από τον δήμαρχο Χίου να ανακαλέσει, απευθυνόμενος στον Π.Σ.ΑμεΑ και στην πρόεδρο που λοιδορήθηκαν όλο αυτό το διάστημα και όχι σε κάποιο δημοσίευμα.

Είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες για την τοποθέτηση seatrack και στη Σάμο.

«Επί δημαρχίας του κ. Αγγελόπουλου και του κ. Θάνου, είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες, παλεύουμε γύρω στα 10 χρόνια για να γίνει τοποθέτηση μηχανήματος seatrack, το οποίο είναι ένα ειδικό μηχάνημα και είναι πατέντα ελληνική και μάλιστα το έχει ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο Πάτρας και οι άνθρωποι εκεί έχουν συστήσει και μια εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία φτιάχνει όλα αυτά τα πράγματα.

Στην ουσία είναι ένα μηχάνημα βοηθητικό με καρεκλάκι, με διάδρομο που ξεκινά από την παραλία και πηγαίνει στη θάλασσα μέσα και βοηθά τα άτομα με κινητικά προβλήματα να μπουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους. Εμείς σαν σωματείο έχουμε κάνει μεγάλο αγώνα, σειρά εγγράφων τα οποία τα έχουμε δημοσιεύσει και στο ετήσιο περιοδικό μας που βγαίνει εδώ και δέκα χρόνια «Τα φτερά του Ικάρου» και αναφερόμαστε συνεχώς για αυτό το θέμα.

Ο κ. Αγγελόπουλος λειτούργησε καταλυτικά και γρήγορα με τις τεχνικές υπηρεσίες, μάλιστα το είχε αναλάβει και η κα Καζάκου, αυτό βέβαια ήταν στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» το οποίο απεντάχθηκε και για αυτό έχει καθυστερήσει και μπαίνει στο πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ. Βέβαια το πρόβλημα ήταν ότι έγινε και η διάσπαση των δύο δήμων, οπότε και αυτό μας πήγε πίσω. Στην ουσία αν ήταν ο ενιαίος δήμος θα έπρεπε αυτή την στιγμή να είχαν ήδη τοποθετηθεί.

Μιλάμε για 5 seatrack στη Σάμο, στο Κοκκάρι, την πόλη Βαθέος και το Πυθαγόρειο, για την ανατολική πλευρά. Για την δυτική πλευρά μιλάμε για το Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο».      

Το κόστος για ένα seatrack ανέρχεται περίπου στις 20.000€ και θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για επισκέπτες που θα έχουν την διάθεση να επισκεφτούν το νησί. Το σωματείο έχει κάνει ήδη αυτοψία στις παραλίες που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι μηχανισμοί και έχουν αποφασίσει που θα ήταν ιδανικά.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά εντός του ΚΥΤ Σάμου στη νότια πλευρά

Συνελήφθησαν (3) ανήλικοι αλλοδαποί στη Σάμο, για το αδίκημα του εμπρησμού σε εγκαταστάσεις του ΚΥΤ

Συνελήφθησαν την Κυριακή (20/09) στη Σάμο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς (3) ανήλικοι αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική

Περισσότερα »