Μιχάλης Αγγελόπουλος: Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων

Την αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σημείωσε μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος, την Τετάρτη το μεσημέρι (28/06).

«Ζητούμε μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Αγγελόπουλος και τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί άμεσα λύση οριστική στο θέμα και όχι πρόχειρη η οποία θα είναι καταστροφική και για τους εργαζόμενους αλλά και το δήμο.

Επίσης ο δήμαρχος Σάμου αναφέρθηκε στο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και τόνισε ότι έχουν γίνει από την πλευρά της ΚΕΔΕ γραπτές   επισημάνσεις, σωστές νομικά για την τροπολογία που έφερε το υπουργείο.

«Δεν είναι καιρός για εντάσεις και κραυγές. Είναι καιρός για πραγματική γνώση και δήλωση του τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε νέα νομοθετική ρύθμιση. Χρειάζεται προσυνεννόηση με το ελεγκτικό συνέδριο και επισήμανε ότι οι προκηρύξεις θα πρέπει να είναι συμβατές με το υπάρχον πλαίσιο και τη σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία που είχε προηγηθεί της κρίσης.

«Σε καμία περίπτωση οι προκηρύξεις να μην είναι φωτογραφικές. Οι προβλεπόμενες μορειοδοτήσεις πρέπει να επιτρέπουν σε όλους να λάβουν μέρος και να λαμβάνεται υπόψη η αποκτηθείσα προϋπηρεσία των ήδη εργαζομένων στους δήμους» είπε καταλήγοντας ο κ. Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων Μακή Τριτσινιώτου και Κώστας Καραδημητρίου δήλωσαν ότι πρέπει να βρεθεί άμεσα μια δίκαιη λύση για τους 67 συμβασιούχους του Δήμου, εκ των οποίων οι 55 εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας.

Επισήμαναν ότι έχουν γίνει κάποιες θετικές βελτιώσεις στην τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης   αλλά δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται η τύχη αυτών των ανθρώπων που ίσως δεν συμπεριλαμβάνονται στα οργανογράμματα των αντίστοιχων Δήμων .

Τέλος οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 29 Ιουνίου ενώ οι εργαζόμενοι διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει υπάρξει πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών παρά μόνο στον Μαραθόκαμπο που και αυτό διευθετήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (28/06).

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »