Μιχάλης Αγγελόπουλος: Χωρίς συγκεκριμένη και οργανωμένη εξωστρέφεια, το νησί δεν έχει πιθανότητες προόδου και εξέλιξης πέρα από τις λογικές

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στο Δήμο Σάμου στα Βραβεία “Greek Green Awards”, της 3ης Διεθνής Έκθεσης VERDE- TEC (15-17 Φεβρουαρίου).
Ο Δήμος Σάμου συμμετείχε στα βραβεία στις Κατηγορίες «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και «Αστική Βιωσιμότητα». Επίσης είχε και μια σπουδαία διάκριση σε μια από τις πιο μεγάλες και δυναμικές τουριστικές αγορές, τη Σκανδιναβική. Η Σάμος πήρε μέρος στον ιδιαίτερα σημαντικό διαγωνισμό “Greek Travel Awards”, στον οποίο κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Καλύτερου Νησιωτικού Προορισμού (Best Island Destination και το 1ο βραβείο καλύτερου προορισμού παραλίας (Best Beach Destination).

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συνδρομής των πολιτών, της ευρύτερης κοινωνίας, των στελεχών του Δήμου Σάμου. «Αυτή η προσπάθεια αποδίδει σε βάθος χρόνου, άρχισε από την αρχή της δημοτικής περιόδου και καταλήγει στην επιβράβευση αυτών των πλεονεκτημάτων που λέγαμε ότι έχουμε και είχαμε και ποτέ δεν είχαμε αξιοποιήσει στο βαθμό που θα έπρεπε».

dreams3

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων για την τουριστική προβολή και προώθηση του τόπου, από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, έρχεται στο νησί, αποστολή του ντοκιμαντέρ “My Greek Odyssey” που θα πραγματοποιηθεί στη Σάμο τον Ιούλιο και αφορά την μονοθεματική παρουσίαση του νησιού σε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα γίνει για αυτό.

«Χωρίς αυτή τη συγκεκριμένη και οργανωμένη εξωστρέφεια, το νησί δεν έχει πιθανότητες προόδου και εξέλιξης πέρα από τις λογικές. Πάμε να πιάσουμε αυτό που μπορούμε να εκφράσουμε ως προσδοκία με ρεαλισμό. Αυτός είναι ο στόχος. Χρειάζεται διεύρυνση του τουρισμού, νέες μονάδες, νέος χωροταξικός σχεδιασμός, που βοηθάν και αυτά ώστε να είμαστε ικανοί για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος».

Ως προς το χωροταξικό, έχουν ολοκληρωθεί οι καταγραφές και αναμένεται η προκήρυξη της τελικής μελέτης από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προϋπολογισμού 375.000€ , που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

Για το αν θα είναι υποψήφιος για το Ευρωκοινοβούλιο, όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος, είναι μια σημαντική χρονική στιγμή, αναμένει τις εξελίξεις και την ανακοίνωση του προέδρου της Ν.Δ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »