Μιχάλης Αγγελόπουλος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: Η κατάσταση στο ΚΥΤ Σάμου είναι απαράδεκτη

Με τον τίτλο «Ξέφραγο αμπέλι το νησί, σε οριακό σημείο οι κάτοικοι», το τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΪ, παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την κατάσταση που επικρατεί στη Σάμο.

Με δημοσιογραφική αποστολή, καταγράφηκε η ασφυκτική πίεση που δέχεται το νησί από τη συνεχιζόμενη ροη προσφύγων και μεταναστών το τελευταίο διάστημα, κυρίως από χώρες της Αφρικής. Όπως αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά, ο αριθμός είναι εξαπλάσιος σχετικά με την χωρητικότητα, με αποτέλεσμα ακριβώς δίπλα να έχει δημιουργηθεί ένας δεύτερος αυτοσχέδιος καταυλισμός, όπου ζουν σε απόλυτη εξαθλίωση ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ως καλεσμένος του δελτίου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε πως οι αιτίες που το νησί δέχεται τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων είναι αδιευκρίνιστες. «Προφανώς επιλογή των διακινητών, η μικρή απόσταση των 1.238 μ. και η επιλογή να επιβαρυνθεί τώρα η Σάμος. Η έκκληση που απευθύνω είναι η προστασία της ευαλωτότητας, η προστασία των ασυνόδευτων παιδιών που στο νησί μας αυτή την ώρα είναι 230 παιδιά και βεβαίως η αποσυμφόρηση του νησιού. Δεν είναι δυνατόν στα 1.500μ. από την Τουρκία να ζούμε υπό αυτό το καθεστώς».

00AgellopoulosKYT02

Για τη δημιουργία δεύτερου Hot Spot, o Δήμαρχος απάντησε πως αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Έχει προκηρύξει διαγωνισμό για νέα θέση, για τη δημιουργία ενός άλλου ΚΥΤ, δεν μαθαίνουμε τίποτα, εμείς δεν έχουμε δικαίωμα καν να μπαίνουμε μέσα. Είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εμείς θέλουμε να φύγει από τον αστικό ιστό, να δημιουργηθεί ένα κέντρο καταγραφής, με πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και βεβαίως να λειτουργεί ως χρόνος προσωρινής παραμονής προσφύγων, με παράλληλη διαπραγμάτευση του γεωγραφικού περιορισμού. Δεν είναι δυνατόν τα νησιά του Β. Αιγαίου και η Σάμος να επιβαρύνονται τόσο πολύ. Το ΥΜΕΠΟ έστειλε πέντε (5) άτομα να λειτουργήσουν υπέρ του ασύλου, να βοηθήσουν την επιτάχυνση των διαδικασιών. Δεν έχουν εργασιακούς χώρους να καθίσουν. Δεν είχε προβλεφθεί τίποτα. Η κατάσταση στο ΚΥΤ είναι απαράδεκτη».

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε και το μεγάλο πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων του ΚΥΤ, που φτάνουν τους 600 τόνους την εβδομάδα.

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Kαθολική χρήση μάσκας και απαγόρευση κυκλοφορίας. Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Συμπολίτες μου, Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε επιθετική έξαρση. Παντού στην Ευρώπη, αλλά πλέον και εδώ στην

Περισσότερα »
Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Γιάννης Μάρκου: «Μέχρι στιγμής υπάρχουν 2 υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ Σάμου»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας) Σάμου, κ. Γιάννης Μάρκου. Η ΔΕΕΠ Σάμου συγκέντρωσε

Περισσότερα »