Μιχάλης Αγγελόπουλος: Πάμε σε μια δύσκολη μάχη. Θα το κάνουμε όμως, ανταποκρινόμενοι και στο κοινό αίσθημα αλλά και στην παράδοση που έχει ο τόπος

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (23/11), σύσκεψη στην αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου, παρουσία του Δημάρχου Σάμου, των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, αλλά και φορέων – συλλόγων, σε συνέχεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, ώστε να τεθεί το πλαίσιο των σωστών και δίκαιων αιτημάτων του πολιτών του νησιού, όσο αφορά το μεταναστευτικό – προσφυγικό. Η συνάντηση τελικά με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα θα πραγματοποιηθεί μετά την 28η Νοεμβρίου 2018 (λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας) και τα άτομα που θ’ απαρτίζουν τη Σαμιακή αντιπροσωπεία θ’ ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωση του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου που παραχώρησε στη Σαμιακή Τηλεόραση και στη Βιολέτα Τριπόδη:

«Έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση, πλήρης, θα βασιστούμε στην απόφαση που έχουμε πάρει και που είναι αδιαπραγμάτευτη και ουσιαστικά εκφράζει και το μείζονα φορέα για το μείζον πρόβλημα, το σύνολο δηλαδή του νοσοκομείου την υποδοχή και παροχή νομικών υπηρεσιών στους δημότες αλλά και στους πρόσφυγες και μετανάστες και τα προβλήματα τα τεράστια που υπάρχουν εκεί. Αυτή την απόφαση θα την υποστηρίξουμε και θα διεκδικήσουμε. Όσο αφορά την υλοποίησή της, καταλήξαμε σε αυτό και ετοιμάζουμε και ένα σχετικό φάκελο για όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας, που θα περιλαμβάνει όπως αντιλαμβάνεται κανείς και την έκθεση της επιτρόπου ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συμβουλίου της Ευρώπης, που δίνει που δίνει για πρώτη φορά μία διέξοδο. Δηλαδή τη νομική οδό και την πολιτική επιλογή να μην υπάρχουν hotspot στα νησιά. Να μεταφερθούν δηλαδή στην ηπειρωτική χώρα και να διεκδικηθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών του ασύλου. Ήταν όλοι οι φορείς και σύλλογοι στο Δημαρχείο και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

«Θα είναι όλοι στη συνάντηση αυτή με τον Υπουργό. Η ημερομηνία θα καθοριστεί με βάση τα δρομολόγια μετά την απεργία της 28ης Νοεμβρίου σε ημερομηνία που θα έχουμε και το χρόνο να παρουσιάσουμε αυτά που πρέπει να παρουσιάσουμε. Δεν θα είναι συνάντηση υπεκφυγής μισής ώρας. Η απόφαση που πήραμε επίσης είναι να ειδοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους τομεάρχες και τους επικεφαλής των κομμάτων στη Βουλή καθώς επίσης να προχωρήσουμε σε κοινοβουλευτική διαδικασία μέσω αυτής της οδού, κατάθεση ερωτήσεων και λοιπά. Ετοιμαζόμαστε από αύριο και θα εκπροσωπήσουμε τη Σάμο σοβαρά συγκροτημένα και στέρεα με στόχο να κλείσει το υπάρχουν hotspot, η υπάρχουσα δομή, να αποσυμφορηθεί το νησί με συνεχή ρυθμό, τακτικό και ολοκληρωμένο. Βεβαίως οτιδήποτε μεταβατικό να έχει το χαρακτήρα προσωρινότητας και μικρής παραμονής σε ημέρες. Αυτή είναι η θέση του Δήμου. Αυτή είναι η θέση των φορέων, αυτό θα διεκδικήσουμε. Ξέρουμε ότι πάμε σε μία δύσκολη μάχη και διεκδίκηση. Θα το κάνουμε όμως ανταποκρινόμενοι και στο κοινό αίσθημα αλλά και στην παράδοση που έχει ο τόπος».

«Μας ανατίθενται αρμοδιότητες που μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι πρέπει να έχουμε πτυχία και πιστοποιήσεις σε διάφορα επαγγέλματα και σε διάφορες ειδικότητες που δεν τις έχουμε και για μένα ευτυχώς που δεν τις έχουμε. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα έχουμε συνεχείς ανακοινώσεις του Υπουργού, των Υπουργών, των υπεύθυνων φορέων στην προσπάθεια δημιουργίας και εντυπώσεων αλλά και ενδυνάμωσης του Υπουργείου απέναντι σ ένα άλυτο πρόβλημα με βάση την ομολογία και την κατάθεση ουσιαστικά της δήλωσης του Υπουργού ότι το μοντέλο απέτυχε πλήρως και δεν απέτυχε μόνο εδώ, απέτυχε στη Λέσβο, απέτυχε και στη Χίο απέτυχε και στην Κω, απέτυχε και στη Λέρο. Θέσαμε θέμα επίσης να διεκδικήσουμε την άρση του γεωγραφικού περιορισμού η οποία είναι και μία από τις βασικές παραμέτρους της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας ότι χωρίς αυτή δεν θα μπορούμε καν να υποθέσουμε ότι οι καταγραφόμενοι στη Σάμο ή στα άλλα νησιά θα μπορούν να πηγαίνουν στην ηπειρωτική χώρα και μετά να επιστρέφουν στην Τουρκία, αν πρόκειται για επιστροφές ή να παίρνουν το δρόμο του τελικού προορισμού».

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα