Μιχάλης Αγγελόπουλος: Ο Αντιδήμαρχος Τάσος Καλατζής ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ στη Σάμο

Στο περιθώριο της επίσημης υποδοχής της Γερμανικής αντιπροσωπείας του Δήμου Sindelfingen στο Δημαρχείο ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο να μας ενημερώσει σχετικά με το θέμα της παραίτησης του Αντιδημάρχου κ. Τάσου Καλατζή (Αντιδήμαρχος Καρλοβάσου) και αν αυτή έχει γίνει αποδεκτή ή όχι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Αυγούστου 2018 ο κ. Τάσος Καλατζής είχε δώσει στη δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή:

«Κύριε Δήμαρχε

Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Αντιδήμαρχος Σάμου, για καθαρά πολιτικούς και θεσμικούς λόγους».

Ζητώντας από τον Δήμαρχο Σάμου να γίνει πιο συγκεκριμένος μας είπε τα εξής:

«Ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Τάσος Καλατζής ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Είχε υποβάλει μια επιστολή στις 2 Αυγούστου ότι οι λόγοι της παραίτησής του ήταν για πολιτικούς και θεσμικούς λόγους. Για πολιτικούς το καταλαβαίνω, επειδή προφανώς θέλει να πολιτευθεί στις επερχόμενες εκλογές, για θεσμικούς όμως λόγους δεν το καταλαβαίνω, επειδή υπάρχει μια αντιδικία με μια υπάλληλο του Δήμου. Ο κάθε Αντιδήμαρχος είναι πάνω από οποιονδήποτε υπάλληλο».

Αναφέραμε στον κ. Δήμαρχο ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καλατζή, δεν έχουν υλοποιηθεί κάποια έργα που είχε εισηγηθεί να πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβάσου. Ο κ. Δήμαρχος απάντησε: «Πριν 2-3 μέρες βρεθήκαμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συζητήσαμε. Από τις 11 προτάσεις για έργα που έχει υποβάλει, έχουν υλοποιηθεί τα έξι, ενώ πέντε από αυτά εν ευθέτω χρόνο θα υλοποιηθούν. Είναι έργα που δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη».

Για το αν θα έπρεπε να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του, έτσι ώστε και άλλοι Δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής να πάρουν το χρίσμα του Αντιδημάρχου, ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος απάντησε ότι είναι στην ευχέρεια του κάθε Δημάρχου να αποφασίσει κάτι τέτοιο και έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για οποιαδήποτε αλλαγή. Ολοκληρώνοντας τη σύντομη συζήτηση ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος δήλωσε για ακόμα μία φορά ότι ο κ. Τάσος Καλατζής ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με την ΕΓΚΥΚΛΙΟ 43 του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: «Ορκωμοσία των αιρετών των ∆ήμων, εγκατάσταση των νέων αρχών και εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των ∆ήμων (∆ημοτική Περίοδος: 1ηΣεπτεμβρίου 2014- 31η Αυγούστου 2019)» το άρθρο 54, παράγραφος 3 και 4 (παραίτηση αιρετών) αναφέρει τα εξής…

«3. Η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων υποβάλλεται εγγράφως στον οικείο δήμαρχο και γίνεται οριστική, αφότου ο δήμαρχος την αποδεχθεί ή μετά την παρέλευση ενός μηνός από την κατάθεση της σχετικής δήλωσης στο πρωτόκολλο.

4. Σε κάθε άλλη περίπτωση η παραίτηση των αιρετών των δήμων από τις θέσεις που κατέχουν, ως εκ της ιδιότητας τους, υποβάλλεται γραπτώς στα όργανα, τα οποία τους εξέλεξαν ή τους διόρισαν. Η εκλογή ή ο ορισμός αντικαταστατών τους γίνεται για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα της περιόδου, κατά την οποία οι παραιτηθέντες ασκούσαν καθήκοντα. Η παραίτηση θεωρείται ότι έγινε αποδεκτή μετά την παρέλευση ενός μήνα από την κατάθεση της σχετικής αίτησης στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας. Ειδικές διατάξεις που ρυθμίζουν διαφορετικά τον τρόπο υποβολής και αποδοχής Παραίτησης, καθώς και αντικατάστασης των παραιτουμένων εξακολουθούν να ισχύουν».

Σημείωση: Με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και σύμφωνα με αυτά που προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δύο γεγονότα μπορούν να συμβαίνουν.

1. Το έγγραφο παραίτησης του κ. Τάσου Καλατζή να αναιρέθηκε από τον ίδιο, έπειτα από πιθανές διαβεβαιώσεις που μπορεί να έλαβε.

2. Να μην υποβλήθηκε ποτέ έγγραφο δήλωσης παραίτησης ώστε να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου και αυτόματα μετά από ένα μήνα η παραίτηση να είχε υλοποιηθεί.

Ότι και να έχει συμβεί και απλά βασιζόμενοι στα λεγόμενα του κ. Δημάρχου, ευχόμαστε καλή δύναμη στον κ. Τάσο Καλατζή και να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του στο διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της θητείας του.

00Elia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Αγώνες με φαβορί

Μάχη στον 7ο όμιλο για πρόκριση δίνει η ΑΕΚ, που υποδέχεται σήμερα τη Ζόρια, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ, στο θεωρητικά ευκολότερο

Περισσότερα »