Μιχάλης Αγγελόπουλος: Μέχρι το 1ο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019 έτοιμη η πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τα έργα που γίνονται στην πόλη της Σάμου, αλλά και τις εξελίξεις ως προς το θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

00Ergaplateia04

Για το έργο ανάπλασης της πλατείας Πυθαγόρα, όπως είπε ο Δήμαρχος Σάμου, ο χρόνος αποπεράτωσης, το μέγιστο είναι οι εννέα (9) μήνες, καθώς αυτό είναι το όριο που τίθεται από τη διαχειριστική αρχή που έχει εγκρίνει και τη χρηματοδότηση του έργου, υπό την έννοια να μην υπάρχουν συνεχώς παρατάσεις.

00Ergaplateia02

«Σε χρόνο ρεκόρ θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο αυτό, το οποίο θα αποτελέσει και μια εμβληματική παρέμβαση , θυμάστε πόσα χρόνια λέγαμε για το φωτισμό της πλατείας, την αποκατάσταση των πλακών, για τη φύτευση των άλλων τριών φοινίκων που θα δώσουν στην πλατεία το παλαιό κύρος και την παλαιά της διάσταση, το συμβολισμό και την ιστορικότητα της».

00Ergaplateia03

Ο εργολάβος, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Σάμου, που θα έκανε τις βελτιώσεις στο εσωτερικό της παραλιακής, ο κ. Οικονομίδης, ασχολείται αυτή τη στιγμή με την ύδρευση στους Μυτιληνιούς, στο οποίο έχει καλύψει ήδη 5χλμ., ένα έργο δύσκολο, που όμως θα προσφέρει στο χωριό ένα κανονικό δίκτυο ύδρευσης.

Για τα έργα που αφορούν τις αθλητικές υποδομές, ο κ. Αγγελόπουλος είπε πως 22 Νοεμβρίου θα γίνει ο μεγάλος διαγωνισμός και καθώς το ποσό ανέρχεται στα 3.250.000€ υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον. Οι αθλητικές υποδομές μπαίνουν για πρώτη φορά οριζόντια όλες , όπως ορίζεται σχετικά και αυτό δημιουργεί μια πολύ καλή προοπτική για ταχύτατη εγκατάσταση του ανάδοχου.

Ως προς το μεταναστευτικό και για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γκουγκουλή, ο Δήμαρχος Σάμου είπε πως:

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα και δεν έχουμε καμιά απολύτως πληροφόρηση , μαθαίνουμε και εμείς από τις πηγές που αντλείται και εσείς (ΜΜΕ) πληροφορίες ή παραπλήσιες. Επίσημη ενημέρωση ούτε για την άφιξη είχαμε, ούτε ενημέρωση για το τι έκαναν οι μηχανικοί. Και για να είμαι ειλικρινής βλέπω να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Και μηδέν που αφορά τα αιτήματα, που είναι συγκεκριμένα και σαφή και έχουν εκφραστεί και μέσα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ένα είναι η αποσυμφόρηση του νησιού, όπου εκεί έχουν διαψευστεί οι προσδοκίες, οι προβλέψεις αλλά και οι δεσμεύσεις του υπουργείου στο 100%.

Δεύτερον, το κλείσιμο του υπάρχοντος κέντρου και η παραχώρησή του στην τοπική αυτοδιοίκηση και η οποιαδήποτε δημιουργία κέντρου θα είναι μόνο για καταγραφή. Δεν μπορούν τα νησιά του Αιγαίου να είναι η τελευταία διαδικασία εγκλωβισμού και όχι πρώτη απομάκρυνση απελευθέρωσης, υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και διοχέτευση των οικογενειών αυτών, των ευάλωτων μονάδων και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών, προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή προς την Ηπειρωτική χώρα .

Αυτός ο εγκλωβισμός, ότι μια αίτηση για συνέντευξη μπορεί να κάνει τώρα ένα χρόνο από σήμερα, είναι εντελώς απαράδεκτο διοικητικά».

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα