Μιχάλης Αγγελόπουλος: Η υπερβολική «πρεμούρα» κάποιων να διεκδικήσουν, δεν σημαίνει ότι θα υπαχθεί η Δημοτική αρχή σε αυτή τη λογική

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η υποψηφιότητα του δημάρχου για τις εκλογές, θα ξεκαθαρίσει μετά της 20 Ιανουαρίου και όπως είπε ο ίδιος «η υπερβολική «πρεμούρα» κάποιων να διεκδικήσουν, δεν σημαίνει ότι θα υπαχθεί η Δημοτική αρχή σε αυτή τη λογική».

Η δουλειά συνεχίζεται απρόσκοπτα, με συνέπεια, με καλά και με άσχημα, προς τον πολίτη. Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, Ηγεμονικός κήπος, Πλατεία Πυθαγόρα και Ξενία.

Εντός Ιανουαρίου, θα μπουν και οι πρώτες σκαλωσιές στο Ξενία, με πρώτη φάση την περίφραξη ώστε να υπάρχει ασφάλεια στο χώρο.

Στη συνάντηση που υπήρξε με τον Γ.Γ. Υποδοχής του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Γκουγκουλή, έγινε σαφές πως δεν υπάρχει δημοτικός χώρος προς κάλυψη των αναγκών των μεταναστών-προσφύγων. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει κάποιος χώρος που θα μπορούσε να δοθεί από το Δήμο, καθώς δεν τηρούνται οι απαραίτητες προδιαγραφές, αλλά θα υπήρχε και καταστροφή των χώρων.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τα καλύτερα μέρη υποστήριξης είναι τα εν ενεργεία στρατόπεδα, με κατανομή ανθρώπων, 300-500 άτομα. Τα στρατόπεδα είναι ευθύνη του Υπουργείου Αμύνης, δεν είναι βέβαια σε συνάφεια με τον υψηλό βαθμό ασφάλειας που έχουν, αλλά για λίγες ημέρες είναι το κατάλληλο μέρος φιλοξενίας.

H αποσυμφόρηση, με τους αριθμούς που είχαν ειπωθεί, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ ο κ. Γκουγκουλής δεν έχει φέρει ποτέ ένα θετικό μήνυμα για το νησί.

«Η Σάμος θα υποφέρει καθημερινά, πρέπει πάσα θυσία να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ομαδικά, με συναντίληψη, συμπόρευση και να δούμε πως μπορούμε να βελτιώσουμε και να εξαλείψουμε το πρόβλημα, παράλληλα με τη διαδικασία μεταφοράς εκτός αστικού ιστού, ενός μεταβατικού κέντρου το οποίο θα κάνει μόνο καταγραφή και θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες πρώτου βαθμού».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »