Μιχάλης Αγγελόπουλος: Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για δημιουργία 2ου Hοt spot και μαχόμαστε όλοι μαζί για αποσυμφόρηση των νησιών πριν την τουριστική σεζόν

samostoday logo big

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (31/01), σ’ ερώτηση του κ. Αντώνη Σίμου (επικεφαλής ΑΚΙΣ) ως προς τη θέση του Δημάρχου Σάμου για το μεταναστευτικό και την αλλαγή στάσης του ως προς την δημιουργία 2ου Hot Spot αλλά και την άρνησή του να συναντηθεί με τον υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κύριο Γιάννη Μπαλάφα, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ανέφερε τα εξής:

«H θέση του κ. Σίμου είναι λάθος, ουδέποτε πάρθηκε απόφαση ή συμφωνία για δεύτερο Hot Spot. Ο μόνος Δήμος που έκανε αίτημα διακοπής εργασιών στο πεδίο βολής ήταν ο Δήμος Σάμου. Η διαφωνία του Δημάρχου στην δημιουργία hot spot προϋπήρχε, προ της απασχόλησής του με τα κοινά. Δεν υπάρχει διαφοροποίηση θέσης και στάσης.

Η μεταφορά θα μπορούσε να γίνει σε έναν και μοναδικό χώρο όπου θα μπορούσε να κριθεί η λειτουργία του, ως προσωρινού, όπως αυτό διατυπώθηκε σε 5 τόπους στην Ελλάδα και έξι στην Ιταλία.

Η επίσκεψη του κυρίου Γιάννη Μπαλάφα κοινοποιήθηκε, όταν ήταν ήδη αποφασισμένη και κρίθηκε πως δεν προσφέρει κάτι η επίσκεψή του στο νησί, εφόσον υπάρχει συνεχής συζήτηση και αιτήματα δημάρχων και θα γίνει ενημέρωση στο κοινοβούλιο, των αρχηγών κομμάτων. Άστοχη, άκυρη και ανεπιτυχής η επίσκεψη, διότι υπάρχει πλήρης ενημέρωση από την υπηρεσία πρώτης υποδοχής για το τι ακριβώς υπάρχει στο Hot spot και τις συνθήκες που επικρατούν.

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης, είναι συγκεκριμένη, σαφής και υποστηρικτική θέση ως προς την λειτουργία οιουδήποτε προσωρινού χώρου που να εξασφαλίζει στους μετανάστες ως όντα προερχόμενα από εμπόλεμες ζώνες τα απαραίτητα, αλλά διατηρώντας παράλληλα και τα δικαιώματα των μονίμων πολιτών.

Στην επιστολή Φλαμπουράρη υπάρχουν και όλες οι απαντήσεις, ότι εξετάζεται η δυνατότητα αλλαγής του χώρου, διότι δεν πιστεύω στις δομές αυτές, συμπλήρωσε ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος. Η ανάγκη αποσυμφόρησης της Σάμου, ιδιαίτερη φροντίδα στις ευπαθείς ομάδες και βελτίωση συνθηκών, επιτάχυνση διαδικασιών και ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου, η δραστηριοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων να γίνεται με σύμφωνη γνώμη περιφέρειας και Δήμου, συνεχή παρακολούθηση προσφυγικών ροών, είναι τα θέματα που απασχολούν. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για δημιουργία 2ου Hοt spot και μαχόμαστε όλοι μαζί για αποσυμφόρηση των νησιών πριν την τουριστική σεζόν, κατέληξε ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος στην απάντησή του προς τον επικεφαλή της ΑΚΙΣ κ. Αντώνη Σίμο.

Αλέξης Κομνηνός

samostoday logo big

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Lockdown ΙΙ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η Απόφαση με την παράταση των περιοριστικών μέτρων έως 7 Δεκεμβρίου 2020. Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρείται η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα

Περισσότερα »
Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Τι δήλωσε ο προπονητής της ιστιοπλοϊας που καταγγέλλεται ότι βίασε πριν 8 χρόνια μία 11χρονη αθλήτρια

Ο προπονητής της τότε 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας που η Σοφία Μπεκατώρου κατήγγειλε τον βιασμό της, ανέφερε πως είχαν σχέση και μάλιστα ήθελε να την παντρευτεί.

Περισσότερα »