Μιχάλης Αγγελόπουλος: Δεν θα επιστραφεί το αθλητικό υλικό αυτών που είχαν μεταβεί στο Kaunas της Λιθουανίας

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου στο θέμα που είχε δημιουργηθεί, όταν ο ΔΟΠΟΝΝΑΣ, είχε ζητήσει να επιστραφεί το αθλητικό υλικό που είχε δοθεί σε δέκα αθλητές και αθλήτριες που μετέβησαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Kaunas της Λιθουνίας. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη “Σαμιακή Τηλεόραση”:

«Καταρχάς να πω ότι ο Δήμος Σάμου τον προηγούμενο Μάϊο τόλμησε, επιχείρησε και το κατάφερε να λάβει μέρος στους παγκόσμιους αθλητικούς μαθητικούς αγώνες. Ουσιαστικά είναι μια μικρή Ολυμπιάδα μαθητών στη Λιθουανία, μια μακρινή διαδρομή. Με χίλιους κόπους καταφέραμε και συγκροτήσαμε μια αποστολή άξια που δεν περιλάμβανε μεν όλα τα αθλήματα, αλλά ήταν αντιπροσωπευτική και όπως ξέρετε πολύ καλά και το είχατε προβάλει ήρθε και ένα χρυσό μετάλλιο με την Βάλια Νιτσόλα στην Ιστιοπλοϊα . Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια γνωστή τακτική, μια μέθοδος, ένα έθιμο οι αθλητικές στολές να επιστρέφονται υπό την έννοια της διαχείρισης του αθλητικού υλικού από τις ομάδες όπως αυτές συγκροτούνται και παρουσιάζονται εδώ στη Σάμο.

Έχω να πω το εξής όμως, επειδή οι παγκόσμιοι αθλητικοί αγώνες πέρα από τη λειτουργικότητα τους και πέρα από την προβολή του νησιού αλλά και την αυταπόδεικτη προσπάθεια των νέων ανθρώπων που υπάρχουν να μεταφέρουν τις ικανότητες τους εκτός Σάμου και εκτός Ελλάδας και θα ακολουθήσουν και φέτος οι αγώνες στο Ισραήλ που θα συγκροτήσουμε νέα ομάδα, για μένα είναι προφανές ότι αυτές οι αθλητικές εμφανίσεις πρέπει να κρατούνται ως ενθύμιο από τα παιδιά.

Ειδικότερα εδώ στην πρώτη αποστολή που είχαμε και που ήταν συμβολική πολύ χρήσιμη και πολύ κρίσιμη για τα αποτέλεσμά της. Μάλιστα κανονικά για μένα αλλά αυτό αφορά την δική μου προσέγγιση θα έπρεπε να έχει και ένα επετειακό αναμνηστικό σήμα πάνω μία αναφορά σε αυτά.

Άρα εγώ πιστεύω ότι τα παιδιά πρέπει να κρατήσουν τις στολές αυτές ως ενθύμιο της πρώτης συμμετοχής του Δήμου Σάμου και των αθλητών και του ΔΟΠΟΝΝΑΣ ως ετέρου ως θεσμικού οργάνου του Δήμου στους παγκόσμιους αθλητικούς αγώνες στο Κάουνας και θα λειτουργήσουμε από δω και στο εξής. Θα συντάξουμε σχετικό έγγραφο για την επιστροφή των στολών με την λογική της αναμνηστικής αυτής συμμετοχής που πολύ μας προσκόμισε και οφέλη και αναγνωρισιμότητα αλλά και επιβεβαίωση για την καλή δουλειά που γίνεται σε επίπεδο αθλητισμού στο νησί μας. Θα προχωρήσουμε για την νέα δαπάνη που απαιτείται να υπάρξει για την αποστολή στο Ισραήλ.

ΕΡ: Θα συμμετέχουν νέες ομάδες φέτος στο Ισραήλ?

«Θα δούμε πως θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα τον Ιανουάριο θα δηλώσουμε την συμμετοχή μας, με βάση την εμπειρία που αποκομίσαμε τα αποτελέσματα που είχαμε και την επιθυμία άλλων αθλημάτων που θα λάβουν μέρος και βάσει των οικονομικών μας και την δυνατότητα κάποιας χορηγίας θα συγκροτήσουμε σωστά με τους προπονητές και με αυτούς που είναι αρμόδιοι μια αποστολή σοβαρή και αξιοπρόσεχτη»

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα