Μιχάλης Αγγελόπουλος: Από το 2015 δεχόμουνα πιέσεις από το γραφείο του Βουλευτή κ. Σεβαστάκη για να γίνει Hot-Spot στο Καρλόβασι

Μιχάλης Αγγελόπουλος: Από το 2015 δεχόμουνα πιέσεις από το γραφείο του Βουλευτή κ. Σεβαστάκη για να γίνει Hot-Spot στο Καρλόβασι

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί μια μεγάλη κουβέντα για τη «μοιρασιά» των προσφύγων – μεταναστών που διαβιούν στη Σάμο και ειδικά στον Δήμο Ανατολικής Σάμου και στην πρωτεύουσα αυτού, την πόλη της Σάμου.

Ο λόγος; Σύμφωνα με αναφορές και γραφόμενα «για να πέφτει χρήμα και στο Καρλόβασι», να πέφτει χρήμα και στη Δυτική πλευρά του νησιού.

Στην επίσημη παρουσίαση του Δημοτικού Συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» του κ. Τάσου Καλατζή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, παρών ήταν και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος σε κάποιο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ότι αρνήθηκε (παρά τις πιέσεις) να γίνει hotspot στο Καρλόβασι, όπως επίσης και να διαθέσει τον χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων στη θέση «Πρινιάς» στον Άγιο Κωνσταντίνο Σάμου για τον ίδιο λόγο, τη φιλοξενία μεταναστών – προσφύγων.

Παρακάτω παραθέτουμε πλήρη αποδελτίωση των όσων είπε για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, καθώς και το επίμαχο βίντεο από την εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου.

Μιχάλης Αγγελόπουλος

«Η προσπάθεια του να φτιάξεις τα πράγματα έχει σχέση και με στρατηγικές, πολύ σκληρές αποφάσεις. Το 2015 μου ζητήθηκε και μας ζητήθηκε και μάλιστα υπέστη μείωση και επίθεση ο Δημήτρης (Καραγιάννης) και ο Τάσος (Καλατζής) το ίδιο και εμείς, όταν αρνηθήκαμε να δώσουμε το Ποπ-Κορν για να γίνει hotspot στο Καρλόβασι.

Και το αρνήθηκα, παρ’ όλο που έχω στα χέρια μου και το αρνηθήκαμε, γραπτό αίτημα που δεν το έχετε προβάλλει και που το ζήτησε το γραφείο του βουλευτή Δημήτρη Σεβαστάκη για να γίνει το Ποπ-Κορν χώρος υποδοχής προσφύγων-μεταναστών και του απευθύνω ερώτηση και απάντηση, για να τα ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, με όλο το σεβασμό που έχω στον αιρετό και την αγάπη που του έχω, είναι ένας μορφωμένος είναι ένας λόγιος άνθρωπος, καθηγητής πανεπιστημίου Πολυτεχνείου και μάλιστα καλών τεχνών τις οποίες αγαπώ ιδιαίτερα.

00MixalisAggelopoulos01

Το χαρτί αυτό φέρει υπογραφή, αρνήθηκα λοιπόν και άκουσαν οι σύμβουλοι μου κατηγορίες περί φασισμού, ακραίων τοποθετήσεων, περί συναισθημάτων μισαλλοδοξίας και το αρνήθηκα γιατί αν ο τόπος γέμιζε πρόσφυγες-μετανάστες, ήταν τελειωμένος. Όπως αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε και τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο και χάρις και στο Νίκο Στεφανή και την Άννη Ανδρεάδη που είναι εδώ σήμερα και χάρις σε όλους, με επικεφαλής την Άννη κάνανε συμφωνία με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και ακολουθούμε πιστά αυτή την συμφωνία, υποδεχόμενοι τα παιδιά από την Κύπρο, χωρίς να το ανταλλάξουμε με δικές μας αποστολές, για να μην τολμήσει να εγκαταστήσει κανείς, όχι εκφράζοντας αντιανθρωπιστικά αισθήματα, επειδή η λειτουργικότητα του νησιού εμποδίζει οποιαδήποτε εγκατάσταση τέτοιου τύπου και ας τραβάμε εμείς το ζόρι, εννοώ στην διαίρεση της Ανατολικής Σάμου.

Και ένα θέμα που πρέπει να προβλέψετε και πρέπει να βοηθήσετε όλοι σε αυτό, είναι τι θα γίνει στο μέλλον. Είναι να μην πέσουμε στην μισαλλόδοξη θέση το να μοιραστούν οι πρόσφυγες- μετανάστες.

Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των λεγόμενών μου, όπως έκανα από την πρώτη στιγμή που μου κάνατε την μεγίστη και υψίστη τιμή να με εκλέξετε δήμαρχο σε έναν από τους πιο ιστορικούς τόπους της χώρας.

Το λέω αυτό γιατί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και το λέω για να είμαι απόλυτα ενσυνείδητα ειλικρινής μαζί σας.

Μην πέσουμε σε αυτή την παγίδα, μην πέσουμε στην παγίδα του τέλους για τα απορρίμματα, μην πέσουμε στην παγίδα του διαμοιρασμού των υπηρεσιών και μόνο με την ποσόστωση του 30% και του διαμοιρασμού με τον προϋπολογισμό, διότι επιτρέπονται τώρα δύο ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, ότι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί σημαίνει διαίρεση του προϋπολογισμού του δήμου που είναι όλος και όλος 750.000€ , διά του δύο.». 

00Dodekanisos

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα