Μητροπολίτης Ευσέβιος: Συναντήθηκα με τον Υπουργό κ. Βίτσα. Μου υποσχέθηκε ότι τις πρώτες μέρες Νοέμβρη θα προβεί σε ενέργειες για την αποσυμφόρηση του νησιού

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ.κ. Ευσέβιος.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτριο Βίτσα, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, όπου του μετέφερε τους προβληματισμούς του και την αγωνία του για το θέμα των μεταναστών-προσφύγων.

«Τον ενημέρωσα λεπτομερώς για την υπάρχουσα κατάσταση στην πρωτεύουσα και τον πίεσα λίγο να μου υποσχεθεί ή να έχω μία απάντηση τι μέλλει γενέσθαι. Μου υποσχέθηκε λοιπόν, ότι εντός των πρώτων ημερών του Νοεμβρίου, θα κάνει όποιες ενέργειες είναι εκείνες, για να αποσυμφορηθεί το νησί μας. Ήταν σε ένα εποικοδομητικό επίπεδο η συνάντηση και είδα ότι και αυτός αγωνιά (ο Υπουργός) για το τι συμβαίνει στο νησί μας. Εξάλλου το κατέθεσε και στη Βουλή αυτό.

Έφυγα τρόπον τινά ικανοποιημένος, του είπα λεπτομέρειες που ίσως και να μην τις ήξερε κιόλας και κάλεσα μάλιστα και κάποιον δικό του άνθρωπο να τα δει αυτά τα οποία του είπα, γιατί όντως αγωνιώ καθώς και ο χειμώνας έρχεται και οι δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουμε, είναι μπροστά μας και αν δεν κάνω λάθος έμαθα ότι έστειλε το Γενικό Γραμματέα Υποδοχής στη Σάμο, οπότε αναμένουμε την άλλη εβδομάδα μήπως έχουμε κάτι νεότερο».

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, εξήγησε στον κ. Βίτσα τις ιδιαιτερότητες του ΚΥΤ Σάμου ως προς την μορφολογία του εδάφους και τι θα συμβεί με την βροχή και τον αέρα, μέσα και έξω από το κέντρο, που είναι γεμάτο σκηνές.

«Έπρεπε, να καταθέσω σε επισήμους με ειλικρίνεια αυτά τα όποια βιώνω και το έκανα με πολύ αγάπη, γιατί έχω μια αγωνία γενικότερη γι’ αυτό το θέμα».

Ο υπουργός ήταν ενήμερος για τα πάντα, κάτι που ο κ.κ. Ευσέβιος βρήκε θετικό. «Έχει δρομολογηθεί κάτι το οποίο πιστεύω θα είναι θετικό για την υπόθεση αυτή».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »