Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη»

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος.

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ζούμε κατά το θέλημα του Κυρίου και από το σπίτι μας πλέον να συνεχίζουμε τον πνευματικό μας αγώνα, την επαφή μας, την επικοινωνία μας και ιδιαίτερα την πνευματική μας προσευχή. Αυτό μας χρειάζεται γιατί πιστεύω μετά όταν θα τελειώσει αυτή η δοκιμασία, θα ζούμε ίσως έναν άλλον κόσμο και δυστυχώς αυτός ο κόσμος δεν ξέρω τι θα είναι.

Νομίζω χρειάζεται υπομονή για να σηκώνουμε τον Σταυρό αυτό με όλες τις δοκιμασίες και να έχουμε ελπίδα ότι ο Κύριός μας είναι εκείνος ο οποίος θα μας χαρίσει όλα τα αιτήματά μας και θα μας δώσει αυτή την αναψυχή. Γι’ αυτό, από το μικρό μέχρι το μεγάλο πρέπει να υπομένουμε με θάρρος και με προσωπική πίστη.

Ο Χριστός, μας συμπονεί, μας χαρίζει παρηγοριά, αισιοδοξία αν τον επικαλεστούμε για να καταπαύσει αυτό το μεγάλο κακό που δεν ξέρω που θα καταλήξει και ποιο θα είναι το αύριο για όλους μας».

Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη.

Το μέτρο για απαγόρευση ανοιχτών σε κοινό λειτουργιών βρίσκει σύμφωνο τον Σεβασμιότατο, «η Ιερά Σύνοδος με πολλή περίσκεψη πήρε αυτή την απόφαση και συνηγόρησε και με την απόφαση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε ίσως να προνοήσουμε το κακό που μπορεί να γίνει με τους συνωστισμούς, που μπορεί να υπήρχαν αυτές τις ημέρες στους ιερούς ναούς και στα μοναστήρια. Νομίζω δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα, αυτό είναι κυρίως που παρεμποδίζει να συμμετέχουμε στην κοινή λατρεία».  

Σημαντικό που υπάρχει πλέον η δυνατότητα από τα ΜΜΕ μετάδοσης των θείων λειτουργιών, ούτως ώστε να έχουν οι πιστοί τη δυνατότητα παρακολούθησής τους. Γίνονται προσπάθειες για την στήριξη αναξιοπαθούντων με τρόφιμα όπως γίνεται πάντα αυτές τις ημέρες από την Ιερά Μητρόπολη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »