Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη»

Μητροπολίτης Ευσέβιος: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος.

«Να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να ζούμε κατά το θέλημα του Κυρίου και από το σπίτι μας πλέον να συνεχίζουμε τον πνευματικό μας αγώνα, την επαφή μας, την επικοινωνία μας και ιδιαίτερα την πνευματική μας προσευχή. Αυτό μας χρειάζεται γιατί πιστεύω μετά όταν θα τελειώσει αυτή η δοκιμασία, θα ζούμε ίσως έναν άλλον κόσμο και δυστυχώς αυτός ο κόσμος δεν ξέρω τι θα είναι.

Νομίζω χρειάζεται υπομονή για να σηκώνουμε τον Σταυρό αυτό με όλες τις δοκιμασίες και να έχουμε ελπίδα ότι ο Κύριός μας είναι εκείνος ο οποίος θα μας χαρίσει όλα τα αιτήματά μας και θα μας δώσει αυτή την αναψυχή. Γι’ αυτό, από το μικρό μέχρι το μεγάλο πρέπει να υπομένουμε με θάρρος και με προσωπική πίστη.

Ο Χριστός, μας συμπονεί, μας χαρίζει παρηγοριά, αισιοδοξία αν τον επικαλεστούμε για να καταπαύσει αυτό το μεγάλο κακό που δεν ξέρω που θα καταλήξει και ποιο θα είναι το αύριο για όλους μας».

Οι άνθρωποι θα πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα, τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ οι δυσκολίες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με δύναμη και πίστη.

Το μέτρο για απαγόρευση ανοιχτών σε κοινό λειτουργιών βρίσκει σύμφωνο τον Σεβασμιότατο, «η Ιερά Σύνοδος με πολλή περίσκεψη πήρε αυτή την απόφαση και συνηγόρησε και με την απόφαση του Πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω ότι μπορούμε ίσως να προνοήσουμε το κακό που μπορεί να γίνει με τους συνωστισμούς, που μπορεί να υπήρχαν αυτές τις ημέρες στους ιερούς ναούς και στα μοναστήρια. Νομίζω δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα, αυτό είναι κυρίως που παρεμποδίζει να συμμετέχουμε στην κοινή λατρεία».  

Σημαντικό που υπάρχει πλέον η δυνατότητα από τα ΜΜΕ μετάδοσης των θείων λειτουργιών, ούτως ώστε να έχουν οι πιστοί τη δυνατότητα παρακολούθησής τους. Γίνονται προσπάθειες για την στήριξη αναξιοπαθούντων με τρόφιμα όπως γίνεται πάντα αυτές τις ημέρες από την Ιερά Μητρόπολη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Νότης Μαριάς: Και νέο «δωράκι» στον Ερντογάν από τη Γερμανική  Προεδρία της ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης παραμονές των κυρώσεων

Μήνυμα του Προέδρου του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Καθηγητή και πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

«Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». Με αυτή τη φράση αποδόθηκε η γενναία υπεράσπιση της Πατρίδας μας από τον λαό μας όταν στις 28 Οκτωβρίου 1940

Περισσότερα »
Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. 1547 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Σήμερα ανακοινώνουμε 1547 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 78 συνδέονται με γνωστές συρροές και 52 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »
Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για την 28η Οκτωβρίου

Στον Πολιχνίτο και στις  εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου  του «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940,  παραβρέθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρουσία του  Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου και

Περισσότερα »