Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το σύμπλεγμα νησιών του Καστελορίζου

Μήνυμα του Προέδρου της Dodekanisos Seaways, Χρήστου Σπανού, για το σύμπλεγμα νησιών του Καστελορίζου

Την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, με αφορμή τον εορτασμό των Πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκεφτήκαμε το Καστελόριζο. Ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους.

Όλοι μαζί, συμφωνήσαμε και προγραμματίσαμε για το άμεσο μέλλον, ενέργειες και έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και την ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών. Ακολούθησε επίσκεψη μας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όπου σε άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήσαμε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και την Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου. Λίγες ημέρες μετά, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω τα αποτελέσματα της διαβούλευσης μας:

1. Το δεύτερο εκδρομικό δρομολόγιο (ήτοι διάρκεια παραμονής στο νησί μεγαλύτερη από 4 ώρες), όπως ήδη διαπιστώσατε, έχει ξεκινήσει. Πρόθεσή μας είναι να καταφέρουμε να κάνουμε και τρίτο εκδρομικό. Είναι η πρώτη φορά που η ακτοπλοϊκή σύνδεση για το ακριτικό μας Καστελόριζο είναι τόσο συχνή.

2. Από σήμερα, ισχύει μείωση των εισιτηρίων επιβατών και εμπορευμάτων κατά 25%, ικανοποιώντας το αίτημα των επιτηδευματιών του νησιού.

3. Προσφέρουμε σε τουριστικά πρακτορεία εκπτώσεις 50% για να δημιουργήσουν πακέτα διαμονής στο Καστελόριζο. Ήδη κάποια πρακτορεία έστειλαν τους πρώτους πελάτες τους για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

4. Σχεδιάζουμε πακέτο προσφορών με ακόμα φθηνότερα εισιτήρια από τα ήδη μειωμένα κατά 25%, σε επιβάτες που πραγματοποιούν νωρίς την κράτησή τους. 5. Εκφράσαμε την πρόθεση και διαθεσιμότητά μας για την επέκταση των δρομολογίων μας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και αναμένουμε νεότερα.

6. Ενημερώθηκαν όλοι οι φορείς για τις εργασίες της προβλήτας στην Στρογγύλη και αναμένουμε σύντομα την τελική ολοκλήρωσή τους, ώστε να συμμετέχουμε στα εγκαίνια του έργου.

7. Ενημερώθηκαν επίσης για την προσπάθεια δημιουργίας αντίστοιχης προβλήτας στην Ρω, ώστε να μεταφέρουμε και εκεί ημερήσιους εκδρομείς από την Ρόδο. Με αρωγό στο εγχείρημα αυτό τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, αισιοδοξούμε να αποτελέσει πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.

Με θαλασσινούς χαιρετισμούς,

Χρήστος Γ. Σπανός

00Dodekanisos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »
Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/09) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »