Μήνυμα Δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί για την Ελλάδα μια ιδιαίτερη ημέρα. Αφορά τη βαριά βιομηχανία της χώρας, τη δραστηριότητα που, ειδικά στα ακριτικά νησιά όπως η Σάμος, δίνει πρόσοδο και ελπίδα και αποτελεί την κεντρική μηχανή των τοπικών οικονομιών.

Όμως, η σημερινή ημέρα, που γιορτάζεται εδώ και 45 χρόνια, έχει και μια άλλη, σημαντικότερη, ίσως, διάσταση: ο τουρισμός δεν αφορά μόνο στην αναψυχή, ούτε έχει να κάνει μόνο με οικονομικά μεγέθη. Η προσωπική επαφή ανθρώπων, νοοτροπιών και πολιτισμών προσφέρει κοινά σημεία αναφοράς στους λαούς, αίρει παρεξηγήσεις, εξομαλύνει διαφορές και ενώνει κουλτούρες.

Υπό αυτή την έννοια, ο τουρισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της ειρήνης. Ρίχνει γέφυρες και φέρνει κοντά τις κοινωνίες. Οι λαοί που μοιράζονται εμπειρίες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, αποκτούν μια νέα οπτική και κατανοούν πολύ πιο εύκολα την παγκόσμια ανάγκη για αδελφοσύνη και αρμονική συμπόρευση, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία ή φυλή. Και στις ταραγμένες μέρες που διανύουμε, κάτι τέτοιο είναι ζητούμενο υψίστης σημασίας.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »