Μήνυμα Δημάρχου για την Ημέρα της Γυναίκας

Πέρασαν 160 χρόνια από την εμβληματική διαμαρτυρία, στις 8 Μαρτίου του 1857, στη Νέα Υόρκη, από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Και πέρασε άλλος μισός αιώνας, πριν η πρώτη διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών γιορτασθεί το 1909 στις ΗΠΑ και το 1911, από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Η σημερινή ημέρα, λοιπόν, είναι μια επέτειος που θυμίζει στην ανθρωπότητα ότι η επί χιλιετίες καταπιεσμένη Γυναίκα, στην οποία οφείλουμε την ίδια τη ζωή, όχι απλώς δικαιούται αλλά και της οφείλεται ισότιμη αντιμετώπιση και ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στην εργασία και την κοινωνική δραστηριότητα.
Δυστυχώς, ακόμη και μετά από ενάμιση αιώνα αγώνων και διεκδικήσεων η ισοτιμία αυτή δεν έχει γίνει κατακτηθεί από τις Γυναίκες όλου του κόσμου. Σε πλείστα όσα κράτη και κοινωνίες, ακόμα και σήμερα, το γυναικείο φύλο ζει υπό καθεστώς καταπίεσης και κατάφωρης παραβίασης όχι μόνον των εργατικών αλλά ακόμη και αυτών των ίδιων των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η προσπάθεια για μια Γυναίκα με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για ευτυχία, ευημερία και προσωπική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της ζωής, συνεχίζεται και της αξίζει να έχει τη γνήσια και ειλικρινή συμπαράσταση όλων μας. Απέναντι σε κοινωνικές και θρησκευτικές προκαταλήψεις αιώνων, σ’ έναν ταραγμένο από πολέμους, φανατισμό και οικονομικά προβλήματα πλανήτη, η Γυναίκα, εξακολουθεί να δίνει μάχη για να αποδείξει τα αυτονόητα και στη μάχη αυτή πρέπει να μας έχει όλους συμμάχους. Όταν θα έχει κατακτήσει τη θέση που της ανήκει, ο δρόμος για μια κοινωνία καλύτερη και πιο ανθρώπινη θα έχει ανοίξει. Όμως τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς αγώνα και διεκδικήσεις.

Αυτό είναι και το νόημα της σημερινής ημέρας και με την ευκαιρία της, θέλω να ευχηθώ σε όλες τις Γυναίκες Χρόνια Πολλά!

Ο Δήμαρχος

Μιχάλης Αγγελόπουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »