Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ο κ. Μουζάλας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου (videos)

Επίσκεψη στο νησί της Σάμου πραγματοποιεί ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Υπεύθυνος Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στο νησί ήταν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου ξεναγήθηκε από την Διοικήτρια κα Μαρία – Δήμητρα Νιούτσικου, από την οποία και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή.

Αμέσως μετά την ξενάγησή του εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με την εικόνα που αντίκρισε όσον αφορά τις δεκάδες σκηνές περιμετρικά του Κέντρου και αναρωτήθηκε τι θα γίνει σε μια ξαφνική νεροποντή.

00VarviSamos02

Σε δήλωσή του εξερχόμενος του Κέντρου ο κ. Βαρβιτσιώτης φανερά απογοητευμένος για την ενημέρωση και για την όλη κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και για την πολιτική των ανοικτών συνόρων που εφάρμοσε.

«Ο κ. Μουζάλας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Σάμος. Οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο δε περιποιούν τιμή για τη χώρα και βέβαια δεν ανταποκρίνονται στον πακτωλό των χρημάτων που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Φάνηκε ότι δεν υπάρχει οργάνωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που δεν ξέρει τι γίνεται σε κάθε HOTSPOT. Αν συνεχίσουμε έτσι θα διχαστεί η τοπική κοινωνία και πάνω απ’ όλα θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής και φιλοξενίας » δήλωσε.

00VarviSamos03

Αμέσως μετά το Κέντρο ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα  όπου τον υποδέχτηκε εγκάρδια ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί σε σχέση με το μεταναστευτικό και τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού.

Επόμενος σταθμός ήταν ο Δήμος Σάμου. Εκεί ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος έκανε λόγο για κυβερνητική ανεπάρκεια και αδράνεια για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Έκανε λόγο για κλονισμό της συνοχής του τόπου ενώ τέλος δήλωσε ότι είναι λάθος να συνδέεται η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ με το μεταναστευτικό.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι για να υπάρξει αποσυμφόρηση θα πρέπει να τελειώνουν οι υποθέσεις εξέτασης ασύλου που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο και τέλος τόνισε ότι ο Σαμιακός λαός πρέπει να εγκαλέσει την κυβέρνηση για τρία πράγματα.

00VarviSamos04

«Πρώτον για την κακή και μη τήρηση της συμφωνίας που ή ίδια διαφημίζει. Δεύτερον για το ότι δεν έχει εφαρμόσει κανένα μέτρο από αυτά που είχε υποσχεθεί εδώ και ένα χρόνο  και τρίτον για το ότι δεν έχει αξιοποιήσει σε κανένα βαθμό τα εκατοντάδες εκατομμύρια που της δόθηκαν για το μεταναστευτικό, ενώ το μόνο που κάνει είναι να διχάζει την τοπική κοινωνία και να κατατάσσει αυτούς που ανησυχούν ως ακραίους και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου τους να τους χαρακτηρίζει ξενοφοβικούς. Δυστυχώς ανθρωπισμός δεν σημαίνει εγκλωβίζω ανθρώπους επί μήνες κάπου που δεν επιθυμούν» τόνισε με νόημα στο τέλος της τοποθέτησής του.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο νησί ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου κ. Πάρη Παπαγεωργίου και μέλη της.

Το βράδυ της Δευτέρας (02/10) πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση- ομιλία στο Ξενοδοχείο AEOLIS , παρουσία φίλων της ΝΔ, αλλά και απλούς πολίτες.

Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναμένεται να αναχωρήσει από τη Σάμο την Τρίτη (03/10) μεσημβρινές ώρες.

Βιολέτα – Tριπόδη – Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Αύξηση απορροφητικότητας κονδυλίων ΕΣΠΑ -  Άνοδος στην 7η από τις τελευταίες θέσεις η Π.Β.Α μέσα σε ένα χρόνο

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων λόγω COVID-19. 125,5€ ανά κάτοικο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Β.Α.) έχει προκηρύξει την δράση ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ με

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Λογικό φαβορί η Γρανάδα

Αν υπάρχει ένα αρνητικό στο ποντάρισμα της Γρανάδα στο Europa League, είναι το έλλειμμα ευρωπαϊκής εμπειρίας. Ο μόνος δισταγμός για ισχυρό ποντάρισμα στους Ισπανούς είναι

Περισσότερα »