Μικρασιάτες τιμούν τον Σαμιώτη Μανώλη Νιώτη

Με μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική σύνθεση που απεικονίζει ταξίδεμα αλλά και το πολυβραβευμένο σαμιώτικο κρασί του ΕΟΣΣ, τίμησε ο «Σύλλογος Μικρασιατών Σάμου» το διευθυντικό στέλεχος της Hellenic Seaways κ. Εμμανουήλ Νιώτη.

00Niotis01

Ο κ. Νιώτης, με σημαντική κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά στα νησιά του Αιγαίου αλλά και τη γενέτειρά του, τη Σάμο, αποτελεί μια εμβληματική μορφή στο χώρο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών. Από διάφορες θέσεις ευθύνης που υπηρετεί για περισσότερα από σαράντα χρόνια, είναι ο άνθρωπος που τίθεται αρωγός και συμπαραστάτης -αθόρυβα και αποδοτικά- στα αιτήματα των νησιωτικών κοινωνιών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, τα πολιτιστικά δρώμενα, την κοινωνική αλληλεγγύη.

00Niotis02

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των «Ημερών Μικρασιατικής μνήμης και Ιωνικού Πολιτισμού» και πλαισιώθηκε από τις χορωδίες του Συλλόγου Μικρασιατών Σάμου, του Πολιτιστικού Ομίλου Χίου «Λέων Αλλάτιος» και του Πολιτιστικού Λιβαδίων Χίου «Γεώργιος Βούρος». Κατάμεστο το αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Σάμου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, καθώς ο κ. Εμμανουήλ Νιώτης είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στους συντοπίτες του και όχι μόνο.

00Niotis03

Σημειώνεται ότι προσφάτως, με δική του πρωτοβουλία συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων Κορσεών.

Μαργαρίτα Ικαρίου

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »