Μια μικρή φώκια παρέδωσαν οι Αυτοδύτες Σάμου στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος

Η σημερινή μέρα ήταν πολύ τυχερή για μας, αλλά και για μια μικρή φώκια. Κάνοντας τη συνηθισμένη μεσημεριανή μας βόλτα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου, είδαμε κάποια στιγμή το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου να εισέρχεται στο λιμάνι.

Και εκεί μας περίμενε μια μεγάλη έκπληξη. Εκτός από το τετραμελές πλήρωμα στο σκάφος των Αυτοδυτών υπήρχε ακόμα ένας επιβάτης. Μια μικρή μαύρη φώκια, όπου τη «μάζεψαν» από τη θάλασσα, στην περιοχή Κέδρος.

00Fokia01

Σύμφωνα με τους Αυτοδύτες Σάμου, εδώ και λίγες μέρες υπήρχαν αναφορές τόσο από το Λιμενικό, όσο και από το Αρχιπέλαγος, ότι μια μικρή φώκια βρίσκεται στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από τις ακτές και πάντα στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Έτσι σήμερα Παρασκευή (08/09) μέλη του  Συλλόγου Αυτοδυτών κάνοντας  τη θαλάσσια περιπολία, εντόπισαν την μικρή φώκια σε μικρή απόσταση από την ακτή. Χαρακτηριστικά είπαν: «Κάποια στιγμή ακούσαμε κάτι ήχους, αλλά δεν καταλάβαμε τι ήταν. Σβήσαμε τη μηχανή του σκάφους, ξανακούστηκαν καθαρά πλέον οι κραυγές της φώκιας, η οποία ήρθε με φιλικές διαθέσεις προς εμάς και την ανεβάσαμε στο σκάφος».

00Fokia03

Στο λιμάνι του Μαλαγαρίου τους Αυτοδύτες Σάμου περίμεναν μέλη του Αρχιπελάγους για να παραλάβουν την φώκια και σ’ ερώτησή μας για το τι φύλλο είναι το μικρό θηλαστικό, μας είπαν ότι αυτό δεν μπορούν να το πουν ακόμα, ενώ διακρίναμε και κάποιο μικρό τραύμα στο κεφάλι του.

Βγάζοντας και την αναμνηστική φωτογραφία, τα μέλη του  Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου είπαν ότι θα ήθελαν να «βαφτίσουν» οι ίδιοι το μικρό θηλαστικό.

Η ζωή συνεχίζεται. Μια μέρα μετά την ανακοίνωση από το Αρχιπέλαγος ότι η μεσογειακή φώκια, που τη γνωρίζαμε με το όνομα «Αργυρώ» ήταν αυτή που βρέθηκε σκοτωμένη, μια νέα μικρή φώκια στη Σάμο, περισυνελέγη με ασφάλεια, ώστε να γλυτώσει απρόβλεπτους κινδύνους και ειδικά από μας τους «ανθρώπους».

Αλέξης Κομνηνός 

00Fokia04

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »